Η παράταση της διαθεσιμότητας θα τεθεί σήμερα στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη με την τρόικα.

Από τη συνάντηση του Σεπτεμβρίου ο κ. Μητσοτάκης είχε θέσει το ζήτημα της παράτασης αναφορικά με την ολοκλήρωση του δεύτερου κύματος κινητικότητας και απολύσεων.

Υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου, καθώς και του υπουργείου Εσωτερικών θεωρούν ότι αν δοθεί η δίμηνη ή τρίμηνη παράταση που ζητείται, τότε θα διευκολυνθεί η αξιολόγηση δομών και προσωπικού στο δημόσιο.

Ήδη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση στις κεντρικές υπηρεσίες των Περιφερειών και των δήμων και έπεται η αξιολόγηση στις δημοτικές επιχειρήσεις.

Το πρώτο κύμα κινητικότητας έχει ήδη ολοκληρωθεί με την απόλυση 2.700 υπαλλήλων, από τις 4.000 που ζητά η τρόικα και οι επόμενες 1.300 πρόκειται να γίνουν τον επόμενο ενάμιση μήνα.

Επιπλέον, ανοιχτό παραμένει το θέμα του πολιτικού προσωπικού στην Αμυντική Βιομηχανία, στο οποίο το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης περιμένει την τελική συμφωνία που θα έχουν τα υπουργεία Άμυνας και Οικονομικών με την Τρόικα.