Στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη κατέθεσε μετά την ορκωμοσία της η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα ΣακελλαροπούλουΠλήθος κόσμου με προστατευτικές μάσκες και χωρίς παρακολούθησε την κατάθεση στεφάνου ενώ οι δρόμοι μπροστά από τη Βουλή είχαν κλείσει.

Τα μέτρα ασφαλείας ήταν αυξημένα με αστυνομικούς να βρίσκονται σε κάθε σημείο.

Πολίτες που δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν το σημείο, όπως εργαζόμενοι του υπουργείου Οικονομικών και γύρω εταιριών και υπηρεσιών είχαν βγει στα μπαλκόνια και κοιτούσαν την τελετή.

Εξαιτίας των αυστηρών μέτρων που έχουν ληφθεί για τον κορονοϊό ο αριθμός των ατόμων που παραβρέθηκαν στην τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο ήταν περιορισμένος, ενώ η εκλεγμένη Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, συναισθανόμενη την ανάγκη συλλογικής προσπάθειας και ευθύνης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αποφάσισε τη ματαίωση της παραδοσιακής τελετής συγχαρητηρίων για την ανάληψη των καθηκόντων της που είχε προγραμματιστεί για αύριο Σάββατο, 14 Μαρτίου στο Προεδρικό Μέγαρο.

 

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος 

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.