Σειρά συναντήσεων με επίκεντρο τα μέτρα για την αντιμετώπισης του κορονοϊού θα έχει σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος το απόγευμα αναμένεται να ανακοινώσει το γενικότερο πλαίσιο αντιμετώπισης του ιού.

Μέτρα της κυβέρνησης θα ανακοινωθούν από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Tο πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη περιλαμβάνει συνάντηση στις 11:30 με τους περιφερειάρχες, στους οποίους θα γίνει ενημέρωση από τους κ. κ. Βασίλη Κικίλια, Νίκη Κεραμέως, Νίκο Χαρδαλιά και Σωτήρη Τσιόδρα για τον κορονοϊό και θα γίνει συζήτηση αναφορικά με τον συντονισμό κυβέρνησης-αυτοδιοίκησης για την αντιμετώπιση του ιού.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός θα συναντάται κατά τη διάρκεια της ημέρας, όταν απαιτείται, με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον υφυπουργό Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Στις 17:00, ο κ. Μητσοτάκης θα έχει σύσκεψη με τον υπουργό Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκη, με βασικό αντικείμενο την ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Ιταλία.

Υπενθυμίζεται πως χθες ανακοινώθηκε το κλείσιμο των σχολείων όλων των βαθμίδων και των πανεπιστημίων για 14 ημέρες και σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν τα μέτρα για περισσότερους από 1.000.000 εργαζόμενους γονείς, οι οποίοι δεν θα στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο. Το σχέδιο προβλέπει τη χορήγηση άδειας «ειδικού σκοπού» μετ’ αποδοχών λόγω κορονοϊού, αλλά και τη δυνατότητα τηλεργασίας, για να διευκολύνει γονείς παιδιών, των οποίων δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία για 14 ημέρες.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην χώρα μας ανέρχεται σε 89.