Για πανωλεθρία του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Η πανωλεθρία του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η συγκέντρωση που οργάνωσε στο Σύνταγμα, που κάλεσε τον κόσμο σε επανάσταση, και είχαμε την εικόνα μιας χούφτας ανθρώπων, στις 19.00 το απόγευμα ήταν 300 άτομα και στις 20.00 ήταν 1.000 με 1.200, συγκεντρώσαν κόσμο για να μη φαίνεται άδεια η πλατεία. Ο ΛΑΟΣ έκανε μεγαλύτερες συγκεντρώσεις. Ούτε τους απολυμένους της ΕΡΤ δεν μπόρεσαν να μαζέψουν», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε και σχολίασε τις ομιλίες του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή: «Στην πλειοψηφία υπήρχε σαρκαστική διάθεση κατά του Τσίπρα, τον χειροκροτούσε και ο Σαμαράς, γελάγαμε κάποια στιγμή από τις ανοησίες που ακούγαμε».

Αναφερόμενος στη στάση της Θεοδώρας Τζάκρη ο Άδ. Γεωργιάδης τόνισε πως η αποχώρησή της ήταν καθαρά τυπική:
«Εδώ και παρά πολύ καιρό η κ. Τζάκρη ήταν εκτός κυβερνητικής πλειοψηφίας. Πάντα καταψήφιζε. Η χθεσινή της αποχώρηση ήταν καθαρά τυπική».

Υποστήριξε πάντως ότι: «Σίγουρα βγήκε ενισχυμένη η κυβέρνηση από την πρόταση μομφής. Η μεγάλη πλειοψηφία λέει ότι δεν θέλει να πέσει η κυβέρνηση, δεν θέλουμε εκλογές. Το “παρών” σημαίνει στήριξη της κυβέρνησης, να μην κοροϊδευόμαστε. Μας έκανε ένα δώρο ο Τσίπρας, έβγαλε τη συζήτηση της γκρίνιας των κυβερνητικών βουλευτών για το φόρο ακίνητων, όλα αυτά ξεχάστηκαν, οι βουλευτές επαναβεβαίωσαν τη στήριξη τους στην κυβέρνηση απεδείχθη το αρραγές της ΝΔ».