Πολυάριθμες είναι οι αναφορές στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης για την απόρριψη από τη Βουλή των Ελλήνων της πρότασης δυσπιστίας που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τα περισσότερα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για «θυελλώδη συζήτηση» και αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.

«Ο Σαμαράς ξεπερνά την πρόταση δυσπιστίας» αναφέρει η ηλεκτρονική έκδοση της οικονομικής επιθεώρησης Handelsblatt και σχολιάζει: «Η αναμέτρηση είχε αίσιο τέλος για την ελληνική κυβέρνηση. Το κοινοβούλιο απέρριψε την πρόταση δυσπιστίας της αριστερής αντιπολίτευσης. Τώρα ο Σαμαράς μπορεί να αφοσιωθεί και πάλι στην πορεία των μεταρρυθμίσεων».

Ίδιος τίτλος και στη Frankfurter Allgemeine: «Ο Σαμαράς ξεπερνά την πρόταση δυσπιστίας». Ωστόσο η εφημερίδα σημειώνει ότι «είναι πιο ισχνή πλέον η κυβερνητική πλειοψηφία που θα στηρίξει τα μέτρα λιτότητας», εννοώντας τη διαγραφή της Θεοδώρας Τζάκρη από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

«Αποτυγχάνει η πρόταση δυσπιστίας κατά της ελληνικής κυβέρνησης» γράφει η ιστοσελίδα του περιοδικού SPIEGEL και σημειώνει: «Η πρόταση δυσπιστίας έγινε για να ασκηθεί πίεση στην κυβέρνηση του πρωθυπουργού Σαμαρά, αλλά το σχετικό αίτημα της αριστερής αντιπολίτευσης απορρίφθηκε. Η πλειοψηφία των βουλευτών στο Κοινοβούλιο το καταψήφισε». Στο ίδιο άρθρο αναφέρεται ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταθέσει την πρόταση δυσπιστίας λίγες ώρες αφότου η ελληνική αστυνομία είχε εκκενώσει το κτίριο της κρατικής τηλεόρασης». «Πολιτική νίκη για τον Σαμαρά» βλέπει το ειδησεογραφικό δίκτυο N-TV. Η εφημερίδα Tageszeitung του Βερολίνου γράφει ότι «η ελληνική κυβέρνηση διασώζεται» και κάνει λόγο για «3.000 διαδηλωτές κατά της λιτότητας μπροστά στη Βουλή».