Για τη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης μίλησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης. «Ο κ. Τσίπρας ήταν εξαιρετικά κακός, ενώ συνήθως δεν είναι», σχολίασε ο κ. Βορίδης μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM.

Και πρόσθεσε: «Γύρισε και είπε σε μια αποστροφή του λόγου του ότι καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να σκίσει το Μνημόνιο και αυτό προκάλεσε χειροκρότημα από την πτέρυγα της Ν.Δ. Και μετά γυρνάει να πει για να φύγει από το αδιέξοδο ότι θα το σκίσει ο λαός, κάτι που είναι πολύ κακό. Κακό και απαράδεκτο ήταν που γύρισε και είπε (στους βουλευτές της συμπολίτευσης ότι είναι γελοίοι). Και τρίτο σημείο, όπου προφανώς εκνευρισμένος και αισθανόμενος ότι η μάχη δεν πήγε καλά, στο τέλος, όπου δεν δέχθηκε ότι μίλησε ο πρωθυπουργός και τελείωσε και καθένας έβγαλε τα συμπεράσματά του και εκείνος σηκώθηκε και ζητούσε επίμονα το λόγο, μπαίνοντας σε μια διαδικασία διαξιφισμού με τον πρόεδρο της Βουλής για να απαντήσει στον πρωθυπουργό».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ απέκλεισε το ενδεχόμενο να «πέσει» η κυβέρνηση, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι πιο εύκολο να διαφοροποιηθείς όταν ξέρεις ότι υπάρχει πλειοψηφία παρά όταν ξέρεις ότι η πολιτική συνέπεια της πράξεώς σου είναι εκτός της κυβέρνησης. Είναι αυτό που λένε ότι ο ένας στους 151 είναι πολύ δύσκολο να συμβεί… Στην πολιτική όλα συμβαίνουν, αλλά κατά τη γνώμη μου είναι πολύ δύσκολη η μετακίνηση».

Σχολιάζοντας το «παρών» από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ και τριών ανεξάρτητων βουλευτών, υποστήριξε πως «είναι μια στάση όχι εγκριτική της κυβέρνησης ή κριτική, αλλά μια ανοχή». «Αν αυτοί οι άνθρωποι έβλεπαν έναν κίνδυνο της αποσταθεροποίησης της χώρας, θα το σκέφτονταν διαφορετικά», είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Βορίδης.

«Το ΠΑΣΟΚ έχει ορισμένους ανθρώπους που έχουν μια σαφή άποψη για το πώς βλέπουν το μέλλον της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας και επομένως το ίδιο τους το μέλλον, ενταγμένο σ’ αυτήν. Αλλά οφείλω να πω ότι υπάρχουν και δυο-τρεις άνθρωποι που γέρνουν πιο πολύ προς τα αριστερά και έχουν ένα συνειδησιακό πρόβλημα για το τι θα κάνουν. Πιστεύω όμως ότι αυτό δεν θα οδηγήσει τα πράγματα σε μια τέτοια τριβή που να διαφοροποιηθούν σε μια ψηφοφορία», σημείωσε.