Με σφοδρή κριτική απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ και στην κατάθεση πρότασης μορφής ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή ο πρωθυπουργός.

Ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε: «Έχετε χάσει την αίσθηση του μέτρου και της σοβαρότητας κ. Τσίπρα; Σας ενόχλησε μήπως η παλλαϊκή και μεγαλειώδης συγκέντρωση σας απόψε στο Σύνταγμα; Ξεκινήσατε την πρόταση μομφής για να μας ρίξετε και μας είπατε στο τέλος να παραιτηθούμε μονοί μας; Τη χάρη αυτή δεν θα σας την κάνουμε.

Ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι «Εκλογές θα γίνουν το 2016» και στη συνέχεια κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν την πιστεύετε την πρόταση μομφής. Θέατρο παίζετε». «Σίγουρα παίζετε θέατρο. Και δεν μιλάω για τα επεισόδια που στήσατε για να καλύψετε τη γκάφα που κάνατε με την πρόταση μομφής» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

«Σας τελείωσε η επανάσταση. Δεν βρίσκεται ανταπόκριση», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά το θέμα της ΕΡΤ, ο Αντώνης Σαμαράς είπε: «Δημόσια τηλεόραση ήδη υπάρχει και θα μετακομίσει εκεί που είναι η θέση της, στο Ραδιομέγαρο. Αυτό που είχαν καταλάβει μερικοί δεκάδες συνδικαλιστές».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «επικίνδυνα παιχνίδια» την πρόταση μομφής τη στιγμή που έρχεται. «Σε λιγότερο από 50 μέρες αρχίζει η ελληνική προεδρεία στην Ευρώπη. Τι μήνυμα στέλνετε με αυτό που κάνετε προς τα έξω;» αναρωτήθηκε ο κ. Σαμαράς.

Συνεχίζοντας, απέδωσε την κίνηση αυτή του ΣΥΡΙΖΑ σε εσωκομματικά θέματα που προέκυψαν μετά τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα στο Τέξας σε σχέση με τους σοβαρούς κινδύνους από μια έξοδο από το ευρώ.

«Ο Σαίξπηρ είχε πει από το σοβαρό στο γελοίο η απόσταση είναι μικρή, από το γελοίο στο σοβαρό είναι τεράστια. Η απόσταση που έχετε να διανύσετε είναι τεράστια» είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Είπατε ότι με αυτή την πρόταση μομφής με αναγκάσατε να έρθω στο κοινοβούλιο. Ποιος το είπε αυτό; Αυτός που όταν το κόμμα του υπέβαλε πρόταση μομφής δεν ήρθε στο κοινοβούλιο».

«Το καράβι πήγαινε στα βράχια και το γυρίσαμε. Δεν συμφωνούμε σε όλα για το χθες, αλλά ο ελληνικός λαός δεν μας έστειλε εδώ για το χθες. Μας έδωσε σαφή εντολή να συνεργαστούμε για να εξασφαλίσουμε το αύριο των παιδιών του. Τώρα όλοι το παραδέχονται ότι προχωράμε. Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ και κάποιοι άλλοι εδώ μέσα δεν το δέχονται» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Καταλήγοντας, ο πρωθυπουργός είπε: «Η πρόταση μομφής είναι η δραμαμίνη για τη ναυτία στη στροφή του κ. Τσίπρα. Για να γλιτώσει από τη μομφή του Λαφαζάνη, ο Τσίπρας έκανε μομφή στον Σαμαρά».