Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος ανέβηκε στο βήμα της Βουλής και εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μας απασχόλησε πάρα πολύ η αναζήτηση του πραγματικού λόγου που οδήγησε το ΣΥΡΙΖΑ στην υποβολή πρότασης δυσπιστίας» είπε ο Βενιζέλος και επεσήμανε ότι πρόκειται για ομολογία πολιτικού αδιεξόδου του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι είναι εθνικά ανεύθυνη η πρόταση μομφής.

«Τώρα που πρέπει να σταλεί μήνυμα σταθερότητας και αισιοδοξίας κι ενώ το ζητούμενο είναι η συσπείρωση του συνταγματικού τόξου κατά του ναζισμού και του φασισμού, έχουμε μία πράξη που αντιπαρατάσσει το επικίνδυνο αμάγαλμα της λεγόμενης αντιμνημονιακής αντιπολίτευσης, που ο ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει την ταύτισή του με τους ΑΝΕΛ του κ. Καμμένου, το ΚΚΕ ψηφίζει διαφοροποιούμενο και καταγγέλλοντας τον ΣΥΡΙΖΑ και την όσμωση εξ αντικειμένου με την ΧΑ» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε ότι η τελική και ύψιστη υποχρέωση κάθε βουλευτή είναι να υπηρετεί με ιστορική διορατικότητα και συνείδηση της ιστορίας το συμφέρον της χώρας.

Απευθυνόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δήλωσε: «Την ώρα της διαπραγμάτευσης, έχουμε απροκάλυπτη υπονόμευση της εθνικής ενότητας.

«Ο καθένας να τοποθετηθεί με καθαρότητα και ευθύτητα απέναντι στα διλήμματα» πρόσθεσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και είπε πως το ΠΑΣΟΚ λέει: «Όχι στην ανευθυνότητα και τον τυχοδιωκτισμό και παίρνουμε το κόστος της καθαρής στάσης».

Σχετικά με την θέση «παρών» που επιλέγεται ως κοινοβουλευτική πρακτική, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε: «Επειδή εμείς λέμε όχι στον τυχοδιωκτισμό κάποιοι έχουν την πολυτέλεια του αμφιρρέποντος λόγου. Παρών που; Στο πλαίσιο που διαμορφώνουμε εμείς».

Για τα χθεσινά γεγονότα έξω από την ΕΡΤ ο κ. Βενιζέλος είπε πως και μόνο που οργανώθηκε ένα σόου από τις επτάμισυ μέχρι τις οκτώμισυ, σε τηλεοπτικό χρόνο δηλαδή, τα λέει όλα.

Με την ολοκλήρωση της ομιλίας του κ. Βενιζέλου, πήρε τον λόγο ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ για να σχολιάσει την αναφορά του σχετικώς με τους δύο πόλους. Θέλω να αναγνωρίσω στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ το δικαίωμα όταν αναφέρεται στους πόλους να συναριθμείται με τη ΝΔ στον ίδιο πόλο. Ιδιαίτερα μετά την προγραμματική συμφωνία. Αλλά έτσι δεν γίνεται η κεντροαριστερά, σχολίασε ο κ. Κουβέλης.

«Υπάρχουν πολλοί πόλοι. Υπάρχει ο πόλος που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς θέλουμε τον πόλο της κεντροαριστεράς της ευθύνης. Υπάρχει ένας άλλος πόλος επί του οποίου οχούμενος εισήλθε στα Ιεροσόλυμα ο Κύριος. Εμείς σταυρωθήκαμε. Πολύ. Υπερβολικά πολύ ως ΠΑΣΟΚ και δημοκρατική παράταξη. Έρχεται και η ανάσταση κύριε Κουβέλη», ανταπάντησε ο Ευ. Βενιζέλος.