Στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το θέμα της ΕΡΤ επέλεξαν να στρέψουν τα βέλη τους, αρκετοί βουλευτές της συμπολίτευσης, στις ομιλίες τους στη βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας.

«Με την ιστορία της ΕΡΤ, ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να οργανώσει το σύγχρονο Κούγκι, αλλά απέτυχε. Η στιβαρή παρέμβαση της ΕΛΑΣ έδωσε λύση στην παράνομη κατάληψη κρατικών εγκαταστάσεων και επέστρεψε τις υποδομές στο κράτος» τόνισε ο Μιχάλης Ταμήλος.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μας δίδει την εντύπωση ότι δεν αναγνωρίζει τη διάκριση των εξουσιών του Συντάγματος, αφού όλες οι ενέργειες εκ μέρους του κρατικού μηχανισμού έγιναν σύννομα, με απόλυτο σεβασμό στις αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων» σημείωσε ο Κ. Κλειτσιώτης.

«Τι είναι η ΕΡΤ; Λάφυρο, πλιάτσικο, και κάνετε γιουρούσι για να πάρετε την ΕΡΤ πίσω;» αναρωτήθηκε ο Δάνης Τζαμτζής απευθυνόμενος προς την αξιωματική αντιπολίτευση. «Πολλές φορές έχετε αποφασίσει να καταλύσετε τη νομιμότητα και τη Δημοκρατία, αλλά δεν θα σας δώσουμε τη δυνατότητα αυτή» είπε ο βουλευτής.

«Μετατρέψατε βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου σε καπεταναίους της εξέγερσης» κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ και ο Βασ. Υψηλάντης .

Από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ, η Σοφία Σακοράφα έκανε λόγο για «κυβερνητική παρανομία». «Από τις 18 Οκτωβρίου που έληξε η ισχύς της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και άρα η ΕΡΤ είναι νόμιμος διαχειριστής των συχνοτήτων, είναι ζήτημα θεσμών. Από την ημέρα που σφραγίσατε την είσοδο με χειροπέδες είναι ζήτημα κυβερνητικής παρανομίας» τόνισε.

«Δεν είναι η πρώτη, ούτε η τελευταία φορά που συζητούμε τη διευθέτηση της νομιμότητας της κατοχής των συχνοτήτων» παρατήρησε αργότερα και ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Γιάννης Δημαράς.

«Πρώτιστο μέλημά μας είναι η προάσπιση της Δημοκρατίας, απέναντι στο έγκλημα της φίμωσης και του ελέγχου της ενημέρωσης» υποστήριξε ο Απόστολος Αλεξόπουλος.

«Η κυβέρνηση έκλεισε την ΕΡΤ προκειμένου να βγουν τα νούμερα της τρόικας -2600 απολυμένοι- αλλά και για να έχει τον έλεγχο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης» σχολίασε ο Δ. Γελαλής.

«Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, εμείς με αφορμή την ΕΡΤ φύγαμε από την κυβέρνηση, ενώ εσείς καταθέσατε τώρα την πρόταση δυσπιστίας και όχι τότε. Αν κατατίθεται για να καλύψετε δικά σας προβλήματα, τότε παίζετε άσχημη πολιτική πόκα» κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ο Γιώργος Κυρίτσης.

«Υπάρχει πρόβλημα αυταρχισμού και δημοκρατίας, αλλά εμείς ποτέ δεν είπαμε πως η αστική δημοκρατία μπορεί να επιτρέπει τα πάντα» σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θ. Παφίλης και πρόσθεσε: «Αυτή είναι η αστική νομιμότητα. Αυτή είναι η κυβέρνηση και η οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση θα προσπαθήσει να περάσει δια πυρός και σιδήρου αυτήν την πολιτική».

Δείτε όλες τις εξελίξεις για την ΕΡΤ