Σε αγαστή συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται η πρώην διοικητής της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος και πάλαι ποτέ υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ Λούκα Κατσέλη σε τέτοιο σημείο μάλιστα, που ο Τομέας Οικονομίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ετοιμάζεται να διοργανώσει μαζί της εκδήλωση την επόμενη εβδομάδα.

Την επόμενη Τρίτη λοιπόν, 25 Φεβρουαρίου στις 18:00 το απόγευμα ο ΣΥΡΙΖΑ και η πρώην υπουργός διοργανώνουν ημερίδα με θέμα «Agenda 2030: Η προοδευτική απάντηση στις προκλήσεις της επόμενης δεκαετίες» στο κτίριο του ΕΒΕΑ (Ακαδημίας 7, Αθήνα) με παρόντες μεταξύ άλλων τον τομεάρχη Οικονομίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά, τον αναπληρωτή τομεάρχη Γιώργο Τσίπρα, τον ευρωβουλευτή του κόμματος Πέτρο Κόκκαλη, το επιστημονικό στέλεχος του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ Λεωνίδα Βατικιώτη, την καθηγήτρια Οικονομικών Φοίβη Κουντούρη και την πρόεδρο του Ελληνικού Δικτύου για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (CSR Hellas) Μαρία Αλεξίου.

Η Agenda 2030 είναι μια δέσμη μέτρων που θεσπίστηκαν από τον ΟΗΕ και αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη. Αντικατέστησαν τους στόχους ανάπτυξης για τη χιλιετία, των οποίων το χρονοδιάγραμμα επίτευξης εξέπνευσε στο τέλος του 2015. Η δέσμη αυτή αποτελείται από 17 στόχους:

1. Μηδενική φτώχεια,
2. μηδενική πείνα,
3. καλή υγεία και ευημερία,
4. ποιοτική εκπαίδευση,
5. ισότητα των φύλων,
6. καθαρό νερό και αποχέτευση,
7. φτηνή και καθαρή ενέργεια,
8. αξιοπρεπής εργασία και οικονομική ανάπτυξη,
9. βιομηχανία, καινοτομία και υποδομές,
10. λιγότερες ανισότητες, 11. βιώσιμες πόλεις και κοινότητες,
12. υπεύθυνη κατανάλωση και παραγωγή,
13. δράση για το κλίμα, 14. ζωή στο νερό, 15. ζωή στη στεριά,
16. ειρήνη, δικαιοσύνη και ισχυροί θεσμοί και
17. συνεργασία για τους στόχους.