Για «πλήρη καταπάτηση της λειτουργίας των Θεσμών» εκ μέρους της πλειοψηφίας στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, ως προς τον χειρισμό των προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση Novartis, μίλησε ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.

Κατηγόρησε τη ΝΔ για «υποκρισία», παρατηρώντας ότι αυτή η εξέλιξη ήρθε λίγα εικοσιτετράωρα μετά τις κατηγορίες που δέχτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ ότι «δεν σέβεται τους θεσμούς», με αφορμή όσα είπε ο κ. Τσίπρας στην ΚΕ του κόμματος για αρμούς του κράτους και για τη σχέση της κυβέρνησης με τους Θεσμούς. «Δεν είπε κανείς να μη καταθέσουν (σ.σ. οι προστατευόμενοι μάρτυρες), αλλά υπάρχει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο», είπε.

Μιλώντας για τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Σκουρλέτης έκανε λόγο για τάση διπλασιασμού των μελών του κόμματος και μάλιστα σε περίοδο που δεν είναι προεκλογική. Τόνισε τη σημασία των ποιοτικών στοιχείων και πρόσθεσε πως είναι θετικά τα πρώτα δείγματα γραφής του iSYRIZA. «Δεν μιλάμε για δύο ταχύτητες μελών», σημείωσε, προσθέτοντας ότι είναι ψέματα αυτό που γράφτηκε για τον ίδιο ότι δεν θέλει αυτοί που θα εγγραφούν μέσω του iSYRIZA να έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους άλλους που γράφονται με τον παραδοσιακό τρόπο.

Για την συζήτηση για προσθήκη στον τίτλο του ΣΥΡΙΖΑ είπε, μεταξύ άλλων, ότι αφορά στην αποτύπωση της νέας συλλογικής πραγματικότητας που τον διακρίνει τα τελευταία χρόνια. Υπογράμμισε ότι η Διακήρυξη-κάλεσμα «αποτελεί και προϋπόθεση για όποιον θέλει να είναι ένα ισότιμο μέλος σε αυτή την επανεκκίνηση». Είπε ότι «Δεξιά δεν χωράει στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως και να το δεις». Ανέφερε ότι συνεργάστηκαν έντιμα με ανθρώπους που έχουν έρθει απ’ το χώρο της Δεξιάς, για να τονίσει: «Ας επιλέξει, λοιπόν, ο καθένας εάν θέλει να είναι απλά συνεργαζόμενος. Αν θέλει να γίνει ένα οργανικό μέλος της προσπάθειάς μας, σημαίνει ότι αποδέχεται και το στόχο μας που είναι Σοσιαλισμός με δημοκρατία και ελευθερία».

«Είχα πει ότι δεν χρειαζόμαστε μόνο πολλούς ενεργούς followers, αλλά πολλά ενεργά μέλη», ανέφερε, υποστηρίζοντας πως ένα κόμμα επιβεβαιώνει τον ρόλο του αν μπορεί να δημιουργεί μια πραγματική, ουσιαστική σχέση και με τα μέλη του και με τους υποστηρικτές του.