Για το προσφυγικό αλλά και όσα έγιναν στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega».

«Ειδικά στο προσφυγικό, βλέπουμε μια κυβέρνηση που εδώ και εφτά μήνες πάει από το κακό στο χειρότερο» είπε ο κ. Χαρίτσης. Είχαμε επισημάνει εγκαίρως ότι η κατάργηση του υπουργείου Μεταναστευτικής πολιτικής ήταν και διοικητικά αλλά και πολιτικά ένα πάρα πολύ κακό σήμα για το πώς αντιμετωπίζει η κυβέρνηση αυτό το μείζον ζήτημα,είπαμε όμως πως έπρεπε να συνεχίσει και μία σειρά από ενέργειες αλλά δεν έκανε τίποτα» είπε, η κυβέρνηση έπρεπε από τον Ιούλιο και τον Αύγουστο να προχωρήσει στην αποσυμφόρηση των νησιών αλλά δεν έκανε απολύτως τίποτα σε αυτό, τόνισε.

«Στο συγκεκριμένο ζήτημα η κυβέρνηση έπειτα από εφτά μήνες ακόμα δεν έχει αρχίσει να κυβερνά» είπε ο κ. Χαρίτσης. Το αποτέλεσμα είναι πως έχουμε πρωτοφανή έκρηξη στα νησιά μας, στη Μόρια ο αριθμός έχει υπερτετραπλασιαστεί, έχουμε τον ΟΗΕ να ζητά για πρώτη φορά κλείσιμο της Μόριας.

Δεν κρύψαμε ποτέ από τον ελληνικό λαό ότι η κατάσταση με το προσφυγικό είναι δύσκολη, λέγαμε πάντα πως είναι ένα σύνθετο ζήτημα και ότι για την αντιμετώπισή του χρειάζεται σοβαρή διαχείριση και βοήθεια από την Ευρώπη, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν πουλήσαμε μαγικές λύσεις στον κόσμο» υπογράμμισε, κάναμε μία τεράστια προσπάθεια  να μεταφέρουμε 30.000 ανθρώπους από τα νησιά, επί ΣΥΡΙΖΑ η κατάσταση ήταν διαχειρίσιμη.

«Εξακολουθείτε να κάνετε αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ; Να χαϊδεύετε τους ακροδεξιούς φίλους σας στην Ευρώπη; Φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ που έκλειναν τα σύνορα στα Βαλκάνια οι ομοϊδεάτες σας και οι χώρες του Βίζεγκραντ;» είπε ο κ. Χαρίτσης απευθυνόμενος προς τον εκπρόσωπο της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο.

«Η ΝΔ συνεχίζει ακόμα και τώρα να πολιτεύεται με λογικές αντιπολίτευσης προς τον ΣΥΡΙΖΑ» πρόσθεσε.

Αναφορικά με τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ο εκπρόσωπος Τύπου δήλωσε: «Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με πολύ ζωντανό, συντροφικό και δημοκρατικό τρόπο όλα τα ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας και κυρίως να συζητήσουμε ανοιχτά το κείμενο του απολογισμού. Θεωρούμε πως είναι πολύ μεγάλη κατάκτηση για το κόμμα μας, είμαστε περήφανοι που πήρε την πρωτοβουλία να προχωρήσει- για πρώτη φορά γίνεται αυτό από ελληνικό πολιτικό κόμμα εξουσίας- σε ειλικρινή απολογισμό, με τα θετικά και τα αρνητικά, της πορείας του πώς ένα κόμμα του 3% έφτασε να κάνει διακυβέρνηση της χώρας επί 4,5 χρόνια».

Ερωτηθείς για τη δήλωση του Αλ. Τσίπρα στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ για το Μάτι, ο Αλ. Χαρίτσης απάντησε πως ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε τα γεγονότα ενώ έκανε λόγο για σπέκουλα από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας.