Σε μια αποκάλυψη προχώρησε ο Γιάννης Βαρουφάκης σχετικά με τον τρόπο που χειρίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές για τα εργασιακά το πρώτο εξάμηνο του 2015, κατά την πρωτολογία του από το βήμα της Βουλής.

«Η πρώτη μας διαφωνία, τότε το ’15, όταν ήμασταν στην ίδια κυβέρνηση, αφορούσε ακριβώς αυτό. Θυμάμαι να λέει: “Ε, θα τους δώσουμε (στους δανειστές) τα πλεονάσματα, να πάρουμε τα εργασιακά» τόνισε ο κ. Βαρουφάκης, για να συμπληρώσει:

«Του απαντούσα: “Πρόκειται για στοιχειώδες σφάλμα”. Τότε βλέπετε, θεωρούσα ότι απλά είναι σφάλμα. Σήμερα γνωρίζω καλύτερα. Επρόκειτο για πολιτική επιλογή».

Ακούστε την επίμαχη δήλωση στο 9:20:

Η αναφορά του προέδρου του ΜέΡΑ25 δεν απαντήθηκε επί της ουσίας από τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος στη δευτερολογία του τόνισε την «αγάπη» του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον Γιάννη Βαρουφάκη, με αφορμή την επισήμανση του πρωθυπουργού για την αποκάλυψη που έκανε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

«Πόσο τον αγαπήσατε τώρα τελευταία τον κ. Βαρουφάκη. Ο άνθρωπος που κατέστρεψε την χώρα και τις τράπεζες έτσι δεν λέγατε; Τόσο τον αγαπήσατε. Σας είναι εξαιρετικά σημαντικός. Καταλαβαίνουμε τους λόγους» είπε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Γιάννης Βαρουφάκης επέμεινε στις αναφορές του για τα εργασιακά και στη δευτερολογία του λέγοντας: «Ναι ο Αλέξης Τσίπρας και τα πλεονάσματα έδωσε και δεν πήρε τα εργασιακά».

Αυτή είναι η δευτερολογία του Γιάννη Βαρουφάκη: