Με αφορμή την κατάθεση της πρώην εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη στην Προανακριτική για την υπόθεση Novartis, από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας καταγγέλλουν εκ νέου σκευωρία και παρακράτος «Ρασπούτιν- ΣΥΡΙΖΑ».

Γράφει η Βίκυ Σαμαρά

Γαλάζια στελέχη υποστηρίζουν ότι οι αποκαλυπτικές καταγγελίες είναι πρωτοφανείς, τόσο για το μέγεθος των αντιθεσμικών παρεμβάσεων στη δικαιοσύνη που γίνονταν επί ΣΥΡΙΖΑ, όσο και για τις μεθόδους υποκόσμου που χρησιμοποιούσε αυτός ο παρακρατικός μηχανισμός.

Υπενθυμίζουν δε ότι η κ. Τσατάνη είναι η τέταρτη κατά σειρά εισαγγελέας (μετά τους Ράικου, Αγγελή, Αθανασίου) που προβαίνει, ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής σε βαρύτατες καταγγελίες εναντίον του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Τσίπρα, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Από τη ΝΔ σχολιάζουν ειδικότερα ότι η κ. Τσατάνη ουσιαστικά περιέγραψε πώς δρούσε ο κ.Παπαγγελόπουλος και συγκεκριμένα ότι αρχικά ασκούσε πιέσεις σε λειτουργούς για συγκεκριμένες υποθέσεις που τον ενδιέφεραν, εισαγγελείς που δεν ενέδιδαν δέχονταν προειδοποιήσεις ή απειλές και στη συνέχεια στοχοποιούνταν από δημοσιεύματα συγκεκριμένων μέσων και δημοσιογράφων, ενώ ακολουθούσε προσπάθεια πειθαρχικής εξουδετέρωσής τους.

Με βάση τις καταθέσεις τεσσάρων ανώτατων εισαγγελέων κατά τη ΝΔ προκύπτει σαφέστατα το στήσιμο ενός παρακρατικού – παραδικαστικού μηχανισμού από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, με σκοπό την χειραγώγηση υποθέσεων και την κατασκευή, κατά το δοκούν, κατηγοριών.

Από τη ΝΔ υποστηρίζουν επίσης ότι αποδεικνύεται περίτρανα από τις μαρτυρίες μία άθλια σκευωρία εναντίον πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ από αυτό το κύκλωμα, το οποίο επενέβαινε και σε άλλες υποθέσεις στοχοποιώντας επίσης επιχειρηματίες και δημοσιογράφους.

«Η υπόθεση θα πάει προφανώς μέχρι τέλους και θα αποδοθεί δικαιοσύνη. Ο κ. Τσίπρας πάντως οφείλει να δώσει μία απάντηση στους Έλληνες πολίτες: Γνώριζε ή όχι για τη δράση αυτή του υπουργού του; Ή προτιμά να μην εφαρμόσει την λογική που ο ίδιος χρησιμοποιεί στη Βουλή, ότι πίσω από κάθε δήθεν λάθος υπουργού της σημερινής κυβέρνησης βρίσκεται ο Κ. Μητσοτάκης» κατέληγαν γαλάζιες πηγές.