Την δική του απάντηση στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τα Ίμια έδωσε ο Πάνος Καμμένος μέσα από τον λογαριασμό του στο twitter. 

Πιο συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας έγραψε: «Εμείς θα τιμάμε τους Ήρωες μας στα Ελληνικά ΙΜΙΑ και εσείς όπως πάντα Ερντογάν θα κάθεστε σαν κότες».

Την συγκεκριμένη ανάρτηση συνόδευσε με φωτογραφία από παλαιότερη παρουσία του με ελικόπτερο στην περιοχή για να ρίξει στεφάνι.

Αυτό που προκάλεσε την αντίδραση του Πάνου Καμμένου ήταν δηλώσεις του Τούρκου πρόεδρου σε ομιλία του μπροστά σε βουλευτές του AKP. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε μεταξύ άλλων ότι: «Δεν υπήρξε κρίση του Kardak (Ίμια) καθώς είπαμε στην Ελλάδα: “Κοιτάξτε, αν υπάρξει η παραμικρή κίνηση στο Kardak, όπως παλαιότερα, η απάντησή μας θα είναι διαφορετική, αλλά αν δεν συμβεί τίποτα στον Kardak από ελληνικής πλευράς, θα δείτε ότι δεν υπάρξει τίποτα ούτε από την πλευρά μας”. Σήμερα ο υπουργός Άμυνάς μας, πιθανότατα θα επικοινωνούσε τηλεφωνικά με τον Έλληνα υπουργό Άμυνας, θα τον ευχαριστούσε, όπως φέτος, έτσι και εφεξής, να συνεχιστεί αυτό, τόσο στo Kardak, όσο και στα άλλα νησιά».