«Τα μέλη πολιτικών κομμάτων δεν απαλλάσσονται από τις ποινικές ευθύνες»

Καταδικάζει απερίφραστα τη χρήση βίας το Συμβούλιο της Ευρώπης


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
21:18
04/10/2013
«Τα μέλη πολιτικών κομμάτων δεν απαλλάσσονται από τις ποινικές ευθύνες»
1
loading

Σε δημόσια δήλωση της, με τίτλο «Συναγερμός για την εξάπλωση του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας στην Ευρώπη», η υποεπιτροπή κατά του Ρατσισμού και της Ξενοφοβίας του Συμβουλίου της Ευρώπης εκφράζει την «βαθειά ανησυχία της για την αύξηση των εκδηλώσεων ρατσισμού σε όλη την Ευρώπη, που υπονομεύουν τις θεμελιώδεις αξίες των δημοκρατικών κοινωνιών», σημειώνοντας ότι «καμία χώρα δεν μπορεί να αδιαφορεί μπροστά σε αυτό το φαινόμενο».

Με τη δήλωση τους, τα μέλη της επιτροπής επικεντρώνονται στα πρόσφατα γεγονότα στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας:

«Στην Ελλάδα, η δολοφονία του Παύλου Φύσσα είναι η τελευταία σε μια σειρά βίαιων επιθέσεων που έχουν πραγματοποιηθεί, είτε με την υποκίνηση, είτε με την άμεση συμμετοχή των μελών της Χρυσής Αυγής, ενός πολιτικού κόμματος που εκπροσωπείται στο εθνικό Κοινοβούλιο. Η υποεπιτροπή καταδικάζει απερίφραστα τη χρήση βίας, ενθαρρύνει τις ελληνικές αρχές να προβούν σε ενδελεχή έρευνα σχετικά με αυτό, καθώς και όλα τα άλλα εγκλήματα που υποκινούνται από ρατσισμό, μισαλλοδοξία και ξενοφοβία, και υπενθυμίζει ότι το να είναι κάποιος μέλος πολιτικού κόμματος δεν απαλλάσσεται από τις ποινικές ευθύνες».

Στη συνέχεια, η ανακοίνωση αναφέρεται στις περιπτώσεις της Σουηδίας και της Ιταλίας και προειδοποιεί για τη μειωμένη επαγρύπνηση που παρατηρείται κατά του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας στην Ευρώπη, όπου ο ρατσιστικός και μισαλλόδοξος λόγος προωθείται και μέσω πολιτικών δράσεων, αλλά και μέσω των νέων μέσων διαδικτυακής ενημέρωσης, στα οποία είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένοι οι νέοι.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar dimitris_london

    Έχετε μάτια να τα διαβάσετε και να τα δείτε , αυτιά για να τ\' ακούσετε , όχι όμως μυαλό για να βρείτε την λύση ( αν υπάρχει εκεί που έχουν φτάσει τα πράγματα ) η , τουλάχιστον , να βρείτε την αιτία του επώδυνου φαινομένου. Όλη η κατάντια τών κρατών απ\' όπου προέρχεται η πληθώρα τον μεταναστών οφείλεται , κατά το μεγαλύτερο ποσοστό , στις εξωτερικές επεμβάσεις που δεν προέρχονται παρά απ\' την Ευρώπη η την Αμερική .Διαιρα και βασίλευε , αν θέλετε , η πετρέλαια και κυριαρχία . Μπράβο μας !

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει