Το δίλημμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την επιλογή ενός ακόμη σημαντικού προέδρου

Η απόφαση που καλείται να πάρει ο πρωθυπουργός τις επόμενες ημέρες


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
9:55
17/01/2020
Το δίλημμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την επιλογή ενός ακόμη σημαντικού προέδρου
4
loading

Τα… βάσανα της αναζήτησης προέδρων δεν τελείωσαν για τον πρωθυπουργό. Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε μόλις προχθές ότι το κυβερνών κόμμα προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας την κα Αικατερίνη Σακελλαροπούλου. Ωστόσο η επικείμενη ανάδειξή της στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα αφήνει κενή μια άλλη σημαντική θέση.

Η ίδια μέχρι και την Τρίτη ήταν ενεργή πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, όπερ σημαίνει ότι κάποιος άλλος θα πρέπει τώρα να αναλάβει την ηγεσία του ανώτατου διοικητικού δικαστηρίου και αυτός είναι που αναζητείται.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανός διάδοχός της θα είναι ο πρώτος αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Αθανάσιος Ράντος. Ούτως ή άλλως τα τρία τελευταία εικοσιτετράωρα αντικαθιστά την κα Σακελλαροπούλου ως ο αρχαιότερος αντιπρόεδρος. Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα εδώ. Ο κ. Ράντος σε λίγους μήνες θα έχει φθάσει σε ηλικία συνταξιοδότησης.

Άρα, τι θα αποφασίσει το Υπουργικό Συμβούλιο που είναι άλλωστε το μόνο αρμόδιο όργανο για να ορίσει τον επόμενο πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας; Θα επιλέξει τον κ. Ράντο με την προοπτική να τον αντικαταστήσει προσεχής ή θα προτιμήσει κάποιον άλλον; Μένει να αποδειχθεί.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
  1. avatar io sono io

    ΑΧ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ.......

  2. avatar ΟΙ ΣΑΝΟΦΑΓΟΙ ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΙ Σ’ΕΦΕΡΑΝ ΣΤΗΝ

    ΤΑΧΑ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΘΑ ΣΕ ΤΡΩΜΕ ΣΤΗΝ ΜΑΠΑ ΑΦΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΑΛΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΧΡΕΟΚΟΠΙΣΑΤΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΑΜΕΙΒΟΥΝΕ ΑΔΡΑ Γ'ΑΥΤΟ...ΔΥΣΤΗΧΩΣ..

  3. avatar Ο ΚΟΥΛΗΣ Έγινε ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΣ και Καμαρώνει που Αποφασίζει για τον Προεδρ0ο της Δημοκρατιας

    ΒΑΡΥ το ΚΑΘΗΚΟΝ ! Όλο Σκοτουρα ! Γεμάτο ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ ! Τι να Διαλέξει ΑΝΔΡΑ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ? ΓΥΝΑΙΚΑ Η ΑΝΔΡΑ ? ΙΔΟΥ το Προβλημα ΠΩΣ να το ΛΥΣΕΙ ? ΚΟΥΛΗ ! Εχεις ΛΥΣΕΙ ΤΟΣΑ και ΤΟΣΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ της ΧΩΡΑΣ ! Εκει Κολησες ? ........ΙΑΣΩΝ

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει