Το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και τη συνάντησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ σχολίασε η Όλγα Γεροβασίλη σε τηλεοπτική της συνέντευξη το πρωί της Παρασκευής ενώ παράλληλα διερωτήθηκε απευθυνόμενη στον υφυπουργό αγροτικής ανάπτυξης Κ. Σκρέκα: «Εάν δεν λέτε 17 φορές την ημέρα εσείς, τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, πόσο τέλειος είναι ο κ. Μητσοτάκης, έχετε κάποια ποινή;».

«Ένα τέτοιο ταξίδι είναι σημαντικό ως γεγονός για να κρίνεται αποκλειστικά και μόνο με όρους επικοινωνιακούς. Άρα εδώ πρέπει να αξιολογήσει κανείς τι πήρε και τι έδωσε ο κ. Μητσοτάκης, για να μπορέσει να κρίνει τα αποτελέσματα αυτού του ταξιδιού. Είναι όμως πλέον σαφές το τι έδωσε και τι πήρε η Ελλάδα από αυτή τη συνάντηση» είπε η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Άρτας μιλώντας σε εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Αναφερομένη στην ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ, η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας επεσήμανε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ την δρομολόγησε όταν έκρινε ότι αυτή συμφέρει την χώρα αλλά η ολοκλήρωσή της προϋποθέτει και συγκεκριμένη στάση από την άλλη πλευρά. «Όμως αυτό ο Πρωθυπουργός, δεν το κράτησε ως διαπραγματευτικό χαρτί. Απλώς το έδωσε! Αυτό που έχει σημασία όμως είναι το πώς σταθμίζει κανείς τη χρονική συγκυρία και το διεθνές περιβάλλον. Και κανένα από τα δύο δεν είναι κατάλληλο. Σημασία έχει το πώς διαπραγματεύεσαι: Τι κρατάς, τι δίνεις τι κερδίζεις. Εμείς τι κερδίσαμε από το ταξίδι αυτό;»

Η Όλγα Γεροβασίλη τόνισε ότι «είμαστε εδώ για να συμβάλουμε ασκώντας εποικοδομητική αντιπολίτευση αλλά και αυστηρή κριτική όπου πρέπει και επανέλαβε: «Ήταν λάθος το ότι η κυβέρνηση της ΝΔ έφερε το νομοσχέδιο για την ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας και το κατέθεσε πριν πάει ο κ. Μητσοτάκης στις ΗΠΑ. Κατέστησε την Ελλάδα δεδομένη! Τα διαπραγματευτικά όπλα δεν είναι άπειρα. Δε μπορεί κάποιος να τα εξαντλεί και να τα καίει και αυτό να θεωρείται επιτυχία».

Σχετικά τέλος με τη στάση που θα κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που η ΝΔ προτείνει άλλο πρόσωπο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας -και όχι τον κ. Παυλόπουλο- σημείωσε πως «Η κίνησή μας θα ακολουθήσει όπως θεσμικά προβλέπεται για την αξιωματική αντιπολίτευση» και πρόσθεσε: «ο κ. Παυλόπουλος είναι εν ενεργεία Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Η δική μας πρόθεση είναι διατυπωμένη και η θέση μας σαφής. Αλλά προφανώς αν δεν προταθεί από την πλευρά της ΝΔ δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να συζητάμε για τον κ. Παυλόπουλο, διότι τότε θα αποτελέσειαπαξίωση προς το πρόσωπο του Προέδρου και βεβαίως, εμείς δεν θα συμβάλουμε σε αυτό».

Η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ δεν παρέλειψε κατά τη διάρκεια της συζήτησης με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σκρέκα να σχολιάσει  το επικοινωνιακό ευαγγέλιο το οποίο ακολουθούν ευλαβικά τα στελέχη της κυβέρνησης ΝΔ: «Εάν δεν λέτε 17 φορές την ημέρα, εσείς τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, πόσο τέλειος είναι ο κ. Μητσοτάκης, έχετε κάποια ποινή;»