Η Έλενα Ράπτη σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην πολιτική επικαιρότητα, τόνισε πως η αξιωματική αντιπολίτευση κρατάει στάση περιορισμένης ευθύνης στα ελληνοτουρκικά.

Η βουλευτής της Α’ Θεσσαλονίκης τόνισε αρχικά στο newsique.gr «καταρχάς θέλω να σας πω πως ποτέ δε ζητήθηκε από την κυβέρνηση περίοδος χάριτος. Ούτε και υπήρξε. Αντίθετα, το κυβερνητικό έργο άρχισε την επόμενη μέρα και μάλιστα με εντατικούς ρυθμούς.

Κοινή ομολογία είναι πως ποτέ κυβέρνηση δεν ήταν τόσο έτοιμη να κυβερνήσει. Απόδειξη αποτελούν όλα τα μεγάλα ζητήματα που μετά από χρόνια στασιμότητας άρχισαν να κινούνται, όπως για παράδειγμα η επένδυση στο Ελληνικό, ενώ μόλις πριν λίγες ημέρες η Ελλάδα μαζί με το Ισραήλ και την Κύπρο υπέγραψε τον αγωγό φυσικού αερίου East Med.

Γνωρίζετε επίσης πως πολλές εξαγγελίες υλοποιήθηκαν νωρίτερα από τον χρονικό ορίζοντα που τέθηκε, όπως η άμεση μείωση του ΕΝΦΙΑ, η μείωση των φορολογικών συντελεστών και πολλά ακόμη. Ακόμη και σε επίπεδο παρεμβάσεων σε σημαντικά κοινωνικά ζητήματα, όπως η απαγόρευση του καπνίσματος, η κατάργηση του «ασύλου» της ανομίας, η σύγκρουση με καταληψίες και αντι-εξουσιαστές δε χάθηκε ούτε λεπτό. Ασφαλώς η χώρα μας έχει μπροστά της πολλά θέματα μέχρι να επιτύχει τους στόχους της. Εθνικά, οικονομικά, κοινωνικά.

Αυτό που είναι ωστόσο αναμφισβήτητο σε κάθε πολίτη είναι πως η χώρα αλλάζει, η αισιοδοξία επανέρχεται, η αγορά βρίσκει βηματισμό και η Ελλάδα αρχίζει να ανεβαίνει θέσεις».

Για τα ελληνοτουρκικά η κ. Ράπτη επισήμανε μεταξύ πως: «Δεν θα ήθελα να σχολιάσω τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Θα μείνω μόνο στο ότι είναι περιορισμένης ευθύνης όπως και ο τρόπος που κυβέρνησε. Η τουρκική πλευρά επιμένει σε μια προσχεδιασμένη και κλιμακούμενη ένταση. Νομίζει πως δημιουργεί τετελεσμένα αγνοώντας τη διεθνή κοινότητα, παραβιάζει τη διεθνή νομιμότητα, προκαλεί την Ελλάδα και συμπεριφέρεται με «τσαμπουκά» νομίζοντας πως με τον τρόπο αυτό θα εκβιάζει τη διεθνή κοινότητα. Ο Πρωθυπουργός χειρίζεται το θέμα με ένα μίγμα διπλωματίας και αποφασιστικότητας.

Προφανώς χρειαζόμαστε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας και συνθήκες ηρεμίας. Αλλά χρειάζεται να λάβουν και οι γείτονες το μήνυμα μιας ισχυρής Ελλάδας που δεν απειλείται, δεν υποχωρεί ούτε μέτρο από τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Και η πρόταση του Πρωθυπουργού για προσφυγή στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης για το θέμα της υφαλοκρηπίδας και των ζωνών του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου αποτελεί μια πρόσθετη κίνηση προς της επίλυση ενός προβλήματος που δεν μπορεί να συνεχιστεί».

Όσο για τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ περί αστυνομικής βίας, η βουλευτής της ΝΔ είπε μεταξύ άλλων: «Ο ΣΥΡΙΖΑ γενικώς καταγγέλλει. Την ίδια όμως στιγμή παίρνει σαφή θέση υπέρ της ανομίας. Διαδηλώνει για την είσοδο της αστυνομίας στη «γιάφκα» του Πάντειου Πανεπιστημίου, στηρίζει το «άσυλο» της ανομίας στα ανώτατα ιδρύματα, χαρακτηρίζει τις καταλήψεις πολιτιστικό γεγονός και καταψηφίζει την ποινικοποίηση της κατοχής μολότωφ. Η αστυνομία επιτελεί το έργο της εξαιρετικά».