Νέα κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ με αφορμή το δημοσίευμα της Die Zeit σύμφωνα με το οποίο ζήτησε την «αλλαγή» των στοιχείων για το έλλειμμα από το στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Γιεργκ Άσμουσεν, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στην Αθήνα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε την ανακοίνωση αυτή αφού είχε εκδοθεί απόλυτη διάψευση της ΕΚΤ και μετά από την αυστηρή διάψευση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Αυτή είναι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ! Υιοθετούν αυτά που διαψεύδει η ΕΚΤ και επιμένουν στην αδιέξοδη πολιτική τους “γλείφοντας” όψιμα τον κ. Άσμουσεν», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

«Χθες στην Φρανκφούρτη, ενώπιον του κ. Άσμουσεν, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος δεν είναι βιώσιμο, υπονομεύοντας εν ψυχρώ τις προσπάθειες της χώρας και τις θυσίες του ελληνικού λαού. Ταυτίστηκε με τους πιο ακραίους διεθνείς κύκλους που τροφοδοτούν συνεχώς την αβεβαιότητα σε βάρος της Ελλάδας και της Ευρωζώνης συνολικά.

Σήμερα, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, κατ’ εντολή της ηγεσίας του, έσπευσε να υιοθετήσει ένα απολύτως ανακριβές και γελοίο δημοσίευμα (που περιέχεται στο πλαίσιο προσωπογραφίας του κ. Άσμουσεν σε γερμανική εφημερίδα), σύμφωνα με το οποίο ο κ. Βενιζέλος ζήτησε δήθεν από τον κ. Άσμουσεν να αλλάξει τους αριθμούς που περιγράφουν τα δημοσιονομικά μεγέθη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε την ανακοίνωση αυτή αφού είχε εκδοθεί απόλυτη διάψευση της ΕΚΤ και μετά από την αυστηρή διάψευση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Αυτή είναι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ! Υιοθετούν αυτά που διαψεύδει η ΕΚΤ και επιμένουν στην αδιέξοδη πολιτική τους «γλείφοντας» όψιμα τον κ. Άσμουσεν.»