Κυρανάκης: Με ηλεκτρονική ψηφοφορία να αποφασίζουν φοιτητές στα Πανεπιστήμια

«Βλέπουμε συχνά προσπάθειες στις φοιτητικές συνελεύσεις να λαμβάνονται αποφάσεις με αντιδημοκρατικές μεθόδους»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
11:15
12/12/2019
Κυρανάκης: Με ηλεκτρονική ψηφοφορία να αποφασίζουν φοιτητές στα Πανεπιστήμια
6
loading

Ερώτηση προς το Υπουργείο Παιδείας σχετικά με τη διαδικασία λήψης αποφάσεων στις Γενικές Συνελεύσεις των Πανεπιστημίων, κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

«Τα τελευταία χρόνια, κατά τη διάρκεια των Γενικών Συνελεύσεων στα Πανεπιστήμια βλέπουμε συχνά προσπάθειες να ληφθούν αποφάσεις με αντιδημοκρατικές μεθόδους. Φοιτητές άλλων σχολών ή και άνθρωποι που δεν φοιτούν καν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, λαμβάνουν μέρος στις ψηφοφορίες με συνέπεια σχολές να κλείνουν με κατάληψη και να χάνονται μαθήματα, χωρίς να έχει παρθεί ποτέ σχετική απόφαση από τους φοιτητές του Πανεπιστημίου», υποστήριξε ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

«Λόγω των συχνών φαινομένων βίας, αρκετοί φοιτητές που θέλουν να πάρουν μέρος στις Γενικές Συνελεύσεις, δεν το κάνουν γιατί φοβούνται για τη σωματική τους ακεραιότητα», τόνισε.

«Υπάρχει πρόθεση εκ μέρους της κυβέρνησης να συμπεριληφθεί στον νέο νόμο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση το μέτρο της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις Γενικές Συνελεύσεις των φοιτητών, όπως ισχύει και για τις υπόλοιπες συνδικαλιστικές οργανώσεις; Και αν ναι, με ποιο τρόπο θα διασφαλίζεται ότι οι πρυτανικές αρχές θα εφαρμόσουν το μέτρο;», ανέφερε στην ερώτησή του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:

«Προς Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων,

Θέμα: “Ηλεκτρονική ψηφοφορία στις Συνελεύσεις των Πανεπιστημίων”

Τα τελευταία χρόνια, κατά τη διάρκεια των Γενικών Συνελεύσεων στα Πανεπιστήμια βλέπουμε συχνά προσπάθειες να ληφθούν αποφάσεις με αντιδημοκρατικές μεθόδους.

Φοιτητές άλλων σχολών ή και άνθρωποι που δεν φοιτούν καν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, λαμβάνουν παράνομα μέρος στις ψηφοφορίες με συνέπεια σχολές να κλείνουν με κατάληψη και να χάνονται μαθήματα, χωρίς να έχει παρθεί ποτέ σχετική απόφαση από τους φοιτητές του Πανεπιστημίου.

Επίσης, λόγω των συχνών φαινομένων βίας, αρκετοί φοιτητές που θέλουν να πάρουν μέρος σε αυτές τις διαδικασίες, δεν το κάνουν γιατί φοβούνται για τη σωματική τους ακεραιότητα.

Με δεδομένο πως αποτελεί κοινό στόχο η θωράκιση του αδιάβλητου των διαδικασιών και η αύξηση του αριθμού των φοιτητών που θα συμμετέχουν στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων,

Ερωτάται η κ. Υπουργός

 • Υπάρχει πρόθεση εκ μέρους της κυβέρνησης να συμπεριληφθεί στον νέο νόμο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση το μέτρο της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις Γενικές Συνελεύσεις των φοιτητών, όπως ισχύει και για τις υπόλοιπες συνδικαλιστικές οργανώσεις;
 • Και αν ναι, με ποιο τρόπο θα διασφαλίζεται ότι οι πρυτανικές αρχές θα εφαρμόσουν το μέτρο;».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar ξεφτιλισταν

  Σε ποια αλλη χωρα του δυτικου κοσμου κανουν εκλογες οι φοιτητες???

  1. avatar Ε οχι και στο δυτικο κοσμο.

   "Η Ελλαδα ειναι η μονη ...Αφρικανικη χωρα με λευκους κατοικους" ειχε πει τοσο ευστοχα ο αειμνηστος Χαρρυ Κλυνν!

  2. avatar Βασικά,

   σχεδόν παντού. Ψάξτο.

   1. avatar το εψαξα

    και δεν βρήκα καμμία. Ξέρεις εσύ μια;

  3. avatar όσκαρ μαν

   σε πολλές. Εξαρτάται για ποιον λόγο ψηφίζουν.

   1. avatar το εψαξα

    Εσύ ξέρεις κάποια;
    Εδώ μιλάμε για την διοίκηση του πανεπιστημίου.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει