Απαξίωση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας καταλόγισε στην κυβέρνηση ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Τρύφων Αλεξιάδης, κατά τη συζήτηση επί του φορολογικού νομοσχεδίου στη Βουλή.

«Η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει στα αναφερόμενα από την Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής ότι επιβαλλόμενες επιβαρύνσεις δεν είναι συνταγματικά ανεκτές και ότι ρυθμίσεις δεν βρίσκονται σε αρμονία με τις αρχές της ισότητας και της αναλογικότητας» τόνισε ο κ. Αλεξιάδης και απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση είπε: «Δεν αντέχετε στον πολιτικό διάλογο και ειδικά στα θέματα της φορολογίας δεν αντέχετε και στο αντεπιχείρημα».

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι απαξιώνει την κοινοβουλευτική διαδικασία γιατί δεν προηγήθηκε ουσιαστικός διάλογος στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής αφού το οικονομικό επιτελείο δεν έδωσε απαντήσεις στα ερωτήματα και τα θέματα που έθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ κατέθεσε στοιχεία για τη «φορολογικό ανισότητα» και την κατανομή των φορολογικών βαρών.

«Φέρνετε μέτρα, λέτε, ελάφρυνσης 1,2 δισεκατομμύρια. Καταθέστε έναν πίνακα από τον οποίο να προκύπτει ότι οι μικρές επιχειρήσεις έχουν τόση μείωση, οι μεσαίες τόση, οι μεγάλες τόση. Στα φυσικά πρόσωπα μέχρι κλιμάκιο εισοδήματος τόσο υπάρχει αυτή η ελάφρυνση, μέχρι εκείνο τόσο, η μεσαία τάξη έχει τόση ελάφρυνση. Φέρτε τα στοιχεία στη Βουλή. Δεν μπορείτε να κρύβεστε διαρκώς και να μην απαντάτε στα ερωτήματα, τα οποία τίθενται», σημείωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

«Όλο το πλέγμα των φοροελαφρύνσεων, το οποίο διαβάζετε στο νομοσχέδιο, δεν αφορά κυρίως τις μικρές και τις μεσαίες επιχειρήσεις, δεν αφορά τα φτωχά και τα λαϊκά εισοδήματα, αφορά τους έχοντες και κατέχοντες» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και κατήγγειλε ότι δίνονται «δώρα σε φοροφυγάδες, λαθρεμπόρους και οικονομικούς απατεώνες», μέσω της μείωσης του χρόνου παραγραφής και της αποδέσμευσης περιουσιακών στοιχείων που έχουν δεσμευτεί από οικονομικούς και άλλους εισαγγελείς.