Βουλή: Κατατέθηκε νομοσχέδιο για την αναβάθμιση των F-16

Προβλέπει την αποδοχή της πρότασης του κατασκευαστή των αεροσκαφών Lockheed Martin


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
1:12
05/12/2019
Βουλή: Κατατέθηκε νομοσχέδιο για την αναβάθμιση των F-16
3
loading

Κατατέθηκε στην Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας με τίτλο «Ρυθμίσεις θεμάτων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας» που αφορά, μεταξύ άλλων, την αναβάθμιση των F-16,την «εν συνεχεία υποστήριξη» (Follow-On Support/FOS) των Mirage-2000, τα Ελληνικά Ναυπηγεία του Σκαραμαγκά σε σχέση με το πρόγραμμα των υποβρυχίων Type-214AIP, αλλά και θέματα που αφορούν τους ΕΜΘ, καθώς και με μετατάξεις και ρυθμίσεις που έχουν να κάνουν με το Μετοχικό Ταμείο Στρατού (ΜΤΣ).

Το νομοσχέδιο, στον τομέα της αεροπορικής άμυνας και ετοιμότητας προβλέπει επαύξηση της επιχειρησιακής απόδοσης και δυναμικής των αεροσκαφών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας, μέσω της αποδοχής της πρότασης του κατασκευαστή των αεροσκαφών Lockheed Martin για την υλοποίηση απαραίτητων προγραμμάτων εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης. Τα προγράμματα αυτά είναι συνολικής αξίας διακοσίων εβδομήντα εννέα εκατομμυρίων επτακοσίων δέκα χιλιάδων δολαρίων ΗΠΑ (279.710.000 USD) επ' ωφελεία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ) και της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας.

Για την υποστήριξη και την διατήρηση υψηλής διαθεσιμότητας και αποδοτικότητας του οπλικού συστήματος των αεροσκαφών τύπου Mirage 2000-5 σε βάθος επταετίας, προβλέπεται η έγκριση τριών σχεδίων συμφωνιών FOS με τις τρεις κατασκευάστριες εταιρείες. Η συμφωνία με τις κατασκευάστριες εταιρίες για τα Mirage 2000 είναι ύψους 260.050.000 ευρώ.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar F-16.

    Δηλαδή ποιά είναι η διαφορά του προηγούμενου σχεδίου για τα F-16, που είχε λυσσάξει η ΝΔ, και αυτού τώρα; Αν δεν γίνουν κατανοητές οι διαφορές, που τότε υπήρχε παρανομία ενώ τώρα δεν υπάρχει, τότε το απλούστερο που μπορεί να φανταστεί ο απλός πολίτης ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΕΊΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΒΑ-ΖΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΟ ΜΕΛΙ!!!

  2. avatar 1 ΣΑΚΙΣ

    επιτέλους έστω και αργά καταλαβαν ότι η χώρα πρέπει να εκσυχρονιστει στρατιωτικά, γιατί ο τουρκος δυστυχώς μπορεί να σιωπούσε τόσο καιρό αλλά \"δούλευε\" για της επεκτατικές του προσδοκίες .Πρέπει κατεπειγοντως να ενεργοποιησουν ΕΑΒ, ΕΑΣ .Μπορούσαμε αλλά και μπορούμε να κάνουμε πάρα πολλά έστω και μόνοι μας!!

  3. avatar ΑΡΙΣΤΕΡΌΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΉΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΟΣ

    Τι τα θέλουμε τα όπλα τα αεροπλάνα και τα τάνκς όταν δεν είναι Σοβιετικά. Οι λαοί θέλουν δουλειά , ειρήνη δεν θα μπλέξουμε στους Ιμπεριαλιστικούς πολέμους της Ελληνικής Κυβέρνησης. Πρέπει να αποχωρήσουν τα Ελληνικά στρατεύματα κατοχής και ο Ελληνικός εποικισμός παρα Τουρκικών παραλιών νήσων.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει