Δεν αναμένει νέο κούρεμα στο ελληνικό χρέος μελλοντικά ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, όπως δήλωσε στην τηλεόραση του Bloomberg.

Οι γερμανικές εκλογές δεν αποτελούν ελληνική έννοια, ξεκαθάρισε, ενώ τόνισε ότι αυτό που απασχολεί την ελληνική κυβέρνηση, είναι η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος το 2013.

Όπως τόνισε ο Γ. Στουρνάρας, δεν υπάρχει σχέδιο Β για την Ελλάδα, καθώς «έχουμε στη διάθεσή μας όλα τα συστατικά για λύση στο ελληνικό ζήτημα», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας είναι πλήρως καλυμμένες μέχρι τον Αύγουστο 2014, σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται σε συζητήσεις με τους εταίρους για τυχόν χρηματοδοτικό κενό που θα προκύψει στη συνέχεια.

Όσον αφορά την υλοποίηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, ο υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο νέος στόχος εσόδων που έχει τεθεί για το 2013, θα επιτευχθεί.

Ερωτώμενος αν η κυβέρνηση είναι σε θέση να επιμείνει στη συνταγή λιτότητας, δεδομένης της ισχνής κοινοβουλευτικής της πλειοψηφίας, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η περαιτέρω λιτότητα δεν αποτελεί λύση.

Σύμφωνα με τον Γ. Στουρνάρα, στόχος της κυβέρνησης είναι η βελτίωση της συλλογής των φόρων και η ολοκλήρωση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.