Να μη συμμετέχουν στα ρατσιστικά συσσίτια της Χρυσής Αυγής καλεί τους πολίτες η Δράση.

«Χθες, στην επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας, είδαμε πολίτες να προσφέρουν τον εαυτό τους ως θέαμα μπροστά στις κάμερες της τηλεόρασης, στις ουρές για τα ρατσιστικά συσσίτια-σόου «μόνο για Έλληνες» της ακροδεξιάς Χρυσής Αυγής.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, “έχουμε την Εκκλησία που μοιράζει χιλιάδες μερίδες φαγητού την ημέρα. Έχουμε το δήμο που μοιράζει εννέα χιλιάδες μερίδες φαγητό και επιπλέον προμηθεύει με είδη, τρόφιμα κτλ. τρεις χιλιάδες άπορες οικογένειες”. Όλα αυτά γίνονται διακριτικά, χωρίς να υπηρετούν στόχους αυτοπροβολής και χυδαίας ρατσιστικής προπαγάνδας.

Η Δράση καλεί τους πολίτες της Αθήνας, όσους έχουν ανάγκη βοήθειας, να απευθύνονται σ’ αυτές τις δομές, απορρίπτοντας το μίσος που τροφοδοτεί η Χρυσή Αυγή εναντίον συνανθρώπων μας.

Ζητά επίσης από την κυβέρνηση (που ξοδεύει 79 δις ευρώ το χρόνο-πρωτογενείς δαπάνες γενικής κυβέρνησης) αντί να ασχολείται με δηλώσεις και να συνεχίζει τις ρουσφετολογικές πρακτικές, να ενισχύσει επιτέλους τις δομές που προσφέρουν χωρίς υστεροβουλία αυτού του είδους τις υπηρεσίες, έτσι ώστε να μην υπάρχει περιθώριο και δικαιολογία για τέτοιες κινήσεις» αναφέρει στην ανακοίνωσή της.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.