Συνταγματική αναθεώρηση: Απάντηση Στυλιανίδη σε Τσίπρα για το άρθρο περί ευθύνης υπουργών

«Δεν θα μπορούσε να γίνει συζήτηση στη σημερινή συνεδρίαση για τα θέματα που θίγετε»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
16:24
08/11/2019
Συνταγματική αναθεώρηση: Απάντηση Στυλιανίδη σε Τσίπρα για το άρθρο περί ευθύνης υπουργών
4
loading

«Δεν θα μπορούσε να γίνει συζήτηση στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος για τα θέματα που θίγετε διότι ήδη είχαν συζητηθεί εξαντλητικά, ενώ το θέμα της σημερινής ημερήσιας διάταξης ήταν η ψηφοφορία επί των προτάσεων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων για τη διατύπωση του περιεχομένου των αναθεωρητέων διατάξεων του Συντάγματος».

Αυτό τονίζει σε απαντητική επιστολή του προς τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, που είχε ζητήσει την προσθήκη ερμηνευτικής δήλωσης στο άρθρο 86 περί ευθύνης υπουργών, ο πρόεδρος της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος, Ευριπίδης Στυλιανίδης.

«Η επί της ουσίας συζήτηση για τα θέματα που θίγετε διεξήχθη προηγουμένως διεξοδικά στη σχετική συνεδρίαση της Επιτροπής στις 17.10.2019 όπου όλες οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες υποστήριξαν τις θέσεις τους», επισημαίνει στην επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Στυλιανίδης και προσθέτει: «Παρά ταύτα, το Προεδρείο της Επιτροπής αποφάσισε τη διανομή της επιστολής σας σε όλα τα μέλη του και έδωσε κατ' εξαίρεση τη δυνατότητα στους επικεφαλής των Κοινοβουλευτικών Ομάδων να τοποθετηθούν πολιτικά. Σε κάθε περίπτωση, η Ολομέλεια που ακολουθεί δίνει τη δυνατότητα για τοποθετήσεις επί της ουσίας».

«Τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου καταθέτουμε την Έκθεση της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος που προέκυψε μετά από ένα γόνιμο, δημοκρατικό και υψηλού επιπέδου διάλογο, ο οποίος ευχόμαστε να διεξαχθεί και στην Ολομέλεια», καταλήγει ο κ. Στυλιανίδης.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Απίστευτος Απατεώνας ο πινόκιο!

  Τώρα που τον πετάξαμε απο την κυβέρνηση δεν του χρειάζεται ο νόμος που πάνω σε αυτόν έκανε επί 4,5 χρόνια τις παρανομίες του και ζητά να αλλάξει!!!!

 2. avatar ??????

  τι βαρωνια ειναι αυτη η ΝΔ...

 3. avatar gkagkarin.blogspot.com

  Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ κατά τη συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση πάνω στα κρίσιμα ζητήματα για:

  - Την απαγόρευση εκχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων, διεύρυνση των κοινωνικών, συνδικαλιστικών και πολιτικών δικαιωμάτων.

  - Τον πλήρη διαχωρισμό κράτους - Εκκλησίας.

  - Την κατάργηση του άρθρου 86 για την ειδική ποινική μεταχείριση των υπουργών.

  - Την κατάργηση προνομίων του εφοπλιστικού κεφαλαίου και κεφαλαίων εξωτερικού και σε μια σειρά άλλα θέματα.

  Οι προτάσεις του ΚΚΕ απορρίφθηκαν από τα άλλα κόμματα στην προηγούμενη προτείνουσα Βουλή. Για το περιεχόμενο των αναθεωρητέων διατάξεων στο πλαίσιο της Β΄ φάσης της συνταγματικής αναθεώρησης το ΚΚΕ πρότεινε τα εξής:
  ...Επίσης, στον πρόεδρο της Επιτροπής Αναθεώρησης απέστειλε επιστολή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας που αναφέρεται στο άρθρο 86 για την ποινική ευθύνη υπουργών και στην προσθήκη ερμηνευτικής δήλωσης που είχε προτείνει το κόμμα του. Η ΝΔ έκανε λόγο για προσπάθεια εντυπώσεων και το ΚΙΝΑΛ για προσπάθεια εκμετάλλευσης της Επιτροπής.

  Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι για το όλο θέμα υπάρχει υποκρισία αφού μόνο το ΚΚΕ πρότεινε την πλήρη κατάργηση του άρθρου 86 του Συντάγματος, πρόταση που απορρίφθηκε!
  ....
  https://gkagkarin.blogspot.com/2019/11/blog-post_35.html

 4. avatar SER 30

  ΠΟΣΟ ΣΚΕΤΑ ΝΕΤΑ ΧΥΜΑ ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ ΑΣΟΒΑΡΟΣ ΠΟΝΗΡΟΥΛΗΣ ΝΕΟΠΛΟΥΤΟΣ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΧΩΡΙΑΤΗΣ ΨΕΥΤΟΔΗΘΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΕΤΑ ΕΙΚΟΣΙ ? ΕΤΗ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΑΡΙΕΡΑ ΔΙΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΨΕΥΔΟΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ . ΜΟΛΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝΕ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΦΥΣΙΚΑ , ΤΣΟΥΠ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΙΚΟΣΙ ( 2 0 ) ΗΜΕΡΕΣ ΝΑΤΟΣ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΝΑ ΕΙΣΗΓΗΘΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕΙ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ , ΠΩΣ Η ΜΠΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΦΑΙΡΙΚΗ . ΤΙ / ΠΟΣΟ ΜΥΑΛΟ ΦΟΡΑΕΙ Ο ΠΑΙΧΤΗΣ ?

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει