Για «αδιανόητα αυταρχικές πρακτικές» κατηγορούν την κυβέρνηση κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την απόφαση του Προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα να απαγορεύσει στον Δημήτρη Τσοβόλα, συνήγορο υπεράσπισης του τέως υπουργού Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, να κάνει δηλώσεις στο περιστύλιο του κοινοβουλευτικού Μεγάρου.

Όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά από την αξιωματική αντιπολίτευση, «η κυβέρνηση συνεχίζοντας τον αντιδημοκρατικό της κατήφορο και χρησιμοποιώντας για μία ακόμη φορά τον Πρόεδρο της Βουλής εφαρμόζει αδιανόητα αυταρχικές πρακτικές, όπως να απαγορεύσει στον Δ. Τσοβόλα, συνήγορο υπεράσπισης του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλου, που ερευνάται από ειδική επιτροπή της Βουλής, να προβεί σε δηλώσεις σε ΜΜΕ στο Περιστύλιο.

Συγκεκριμένα, όταν ο κ. Τσοβόλας ανταποκρινόμενος στο αίτημα των Μέσων να τους ενημερώσει τον πλησίασε άνδρας από την ασφάλεια του Κοινοβουλίου και του απαγόρευσε τις δηλώσεις κατ εντολήν του Προέδρου της Βουλής. Το επιχείρημα που χρησιμοποιήθηκε ήταν ότι απαγορεύεται σε μη πολιτικά πρόσωπα να κάνουν δηλώσεις στο Περιστύλιο, ενεργοποιώντας για πρώτη φορά τη σχετική διάταξη.

Η ενεργοποίηση αυτή εφαρμόζεται σε έναν από τους πρωταγωνιστές μίας κορυφαίας κοινοβουλευτικής διαδικασίας η οποία έχει ήδη παρουσιάσει θεσμικές ρωγμές και αντισυνταγματικές πρακτικές από την πλειοψηφία. Για να μην υπάρξει δε καμία αμφιβολία για την μεθόδευση αμέσως μετά το επεισόδιο προέβη σε δηλώσεις ο κ. Πλεύρης μεταφέροντας τις θέσεις της πλειοψηφίας. Οι πρακτικές φίμωσης από την πλειοψηφία δεν πρόκειται να καταφέρουν την συγκάλυψη της αλήθειας»