Τσοβόλας: Αν επιμείνουν για Πολάκη – Τζανακόπουλο, ζητάμε εξαίρεση τριών μελών της επιτροπής

Σίγουρος πως η διαδικασία θα ακυρωθεί από το δικαστικό συμβούλιο


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
16:35
07/11/2019
Τσοβόλας: Αν επιμείνουν για Πολάκη – Τζανακόπουλο, ζητάμε εξαίρεση τριών μελών της επιτροπής
13
loading

Ο συνήγορος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, Δημήτρης Τσοβόλας, τόνισε για την υπόθεση εξαίρεσης Πολάκη-Τζανακόπουλου από την Προκαταρκτική πως: «καταθέσαμε αίτηση και υπόμνημα προς την ειδική Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης με την οποία τεκμηριώνουμε, νομικά, με τις ισχύουσες διατάξεις, ότι είναι τελείως αυθαίρετη και παράνομη η απόφαση της πλειοψηφίας για την εξαίρεση των κ.κ. Τζανακόπουλου και Πολάκη».

Στη συνέχεια ο κ. Τσοβόλας τόνισε: «αυτό το κάνουμε γιατί θέλουμε, αφού αποφασίστηκε η συγκρότηση της επιτροπής, αυτή να προχωρήσει κανονικά. Αν επιμείνουν στην απόφαση εξαίρεσης, τότε θα ακυρωθεί, εκατό τοις εκατό, η διαδικασία, όταν έρθει η ώρα να κριθεί από δικαστικό συμβούλιο».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Δημήτρης Τσοβόλας πρόσθεσε επίσης ότι ο νόμος περί ευθύνης υπουργών δεν δίνει τέτοιο δικαίωμα στην Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για να εξαιρέσει η ίδια τα μέλη της.

Ο Δημήτρης Τσοβόλας επικαλέστηκε την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου Εφετών με την οποία απορρίφθηκε το αίτημα εξαίρεσης που είχε καταθέσει σε βάρος της κυρίας Τουλουπάκη, ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος. «Σε αυτή την περίπτωση αποφάσισε το Συμβούλιο και όχι ο εισαγγελέας», επισήμανε ο κ. Τσοβόλας αναφορικά με το επιχείρημα ότι η Ειδική Προκαταρκτική Επιτροπή έχει όλες τις αρμοδιότητες εισαγγελέα. Συνεπώς, μόνο αρμόδιο για να αποφασίσει επί αιτήματος εξαίρεσης είναι μόνο το δικαστικό συμβούλιο, είπε ο συνήγορος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης.

«Είναι τελείως αστήρικτη η απόφαση που ελήφθη για τους κ.κ. Πολάκη και Τζανακόπουλο», επέμεινε ο κ. Τσοβόλας και επικαλέστηκε την άποψη που είχε διατυπώσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος στο παρελθόν και έλεγε ότι, καθώς δεν λειτουργεί δικαστικό συμβούλιο στην προκαταρκτική, θα πρέπει, με την αναθεώρηση του Συντάγματος, να προβλεφθεί δικαστικό συμβούλιο στην προδικασία.

Πρόκειται για άρθρο του Ε. Βενιζέλου στις 30 Απριλίου 2011 με τον τίτλο «Εύκολοι μύθοι και δύσκολες αλήθειες για το άρθρο 86 του Συντάγματος και την ποινική ευθύνη υπουργών» στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, σύμφωνα με το οποίο, «Είναι απολύτως αναγκαίο, στην επόμενη αναθεώρηση του Συντάγματος, η αρμοδιότητα πενταμελούς δικαστικού συμβουλίου να ενεργοποιείται πολύ νωρίτερα έτσι ώστε να υποβοηθείται η Βουλή, αλλά και να καθίσταται πρακτικά αδύνατη η καταστρατήγηση των σχετικών διατάξεων από μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία που θέλει να προστατεύσει παρανομούντα στελέχη της».

«Αν παρ΄όλα αυτά, τελείως αυθαιρέτως, η πλειοψηφία επιμείνει να μην ανακαλέσει την απόφαση, που είναι παρεμπίπτουσα και μπορεί να ανακληθεί, τότε, ζητάμε εμείς, για να φανεί το αδιέξοδο στο οποίο οδηγούνται, την εξαίρεση τριών μελών της επιτροπής, των κ.κ. Θανάση Πλεύρη, Κωνσταντίνου Κυρανάκη και Βασίλη Κεγκέρογλου», είπε επίσης ο κ.τρ Τσοβόλας και υπογράμμισε ότι η αίτηση εξαίρεσης είναι για να φανεί το αδιέξοδο.

«Ο ΚΠΔ για τους λόγους εξαίρεσης αναφέρει ότι εξαίρεση μπορεί να ζητήσει ο εισαγγελέας (εν προκειμένω η επιτροπή) ή ο κατηγορούμενος ή ύποπτος ή ο πολιτικός ενάγων, όταν υπάρχουν γεγονότα τα οποία οδηγούν τον κατηγορούμενο σε πιθανότητα δυσπιστίας ως προς την αμεροληψία», είπε ο κ. Τσοβόλας και πρόσθεσε: «Οι κ.κ. Πλεύρης και Κεγκέρογλου ήταν εισηγητές και σαφώς δήλωσαν ότι υπάρχει σκευωρία. Στην περίπτωσή τους, λοιπόν, δεν έχουμε υποψία μεροληψίας αλλά βεβαιότητα. Ο κ. Κυρανάκης έκανε δηλώσεις, μίλησε για βαρύτατες κατηγορίες και για σκευωρία».

Ο κ. Τσοβόλας υπογράμμισε επίσης ότι «ενδεχομένως η Επιτροπή επιμένει σε αυτή την άκυρη απόφαση διότι δεν υπάρχουν στοιχεία για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ώστε στη συνέχεια να πει ότι η Βουλή έστειλε την υπόθεση στο δικαστήριο αλλά το δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε ότι η διαδικασία πάσχει από ακυρότητα» και πρόσθεσε: «Αν δεχθούμε αυτό που αποφάσισε η επιτροπή, οδηγούμαστε η κάθε πλειοψηφία να εξαιρεί μη αρεστά μέλη με τη μέθοδο της κλήσης τους σε μαρτυρική κατάθεση».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

13
σχόλια
 1. avatar PanosGianaros

  Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΥ . . . . . ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ \' \' \' ΛΕΦΤΑ \' \' \' ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ
  ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ . . . . Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ. . . !

  ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ . . . . ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΚΑΙ ΑΠΟ 200.000.000 ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ . . . !

 2. avatar advouk 7

  «Υπάρχει λίστα με δημοσιογράφους που χρηματίζονταν από την Novartis για να σιωπούν»

  «Γιατί δεν προβάλεται η μεγάλη υπόθεση που συγκλονίζει και την Ελβετία που είναι η έδρα της εταιρείας αλλά και όλο τον κόσμο είναι ότι η Novartis Hellas είχε έναν μεγάλο προϋπολογισμό για τους συναδέρφους σας. Κάθε χρόνο έδινε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ο προϋπολογισμός της για να πηγαίνουν σε διάφορα ΜΜΕ και σε δημοσιογράφους συγκεκριμένους».

  «Υπάρχει λίστα που όταν βγει στην δημοσιότητα η ελληνική κοινή γνώμη θα καταλάβει γιατί κάποιοι σιωπούν. Έχουν ένοχη σιωπή πολλοί συνάδελφοί σας. Για αυτό θέλουν να κρύψουν την αλήθεια από την ελληνική κοινωνία γιατί πρόκειται για ένα μεγάλο σκάνδαλο που παίχτηκε εις βάρος του Έλληνα πολίτη. Το γνώριζαν το σκάνδαλο. Ήταν κοινό μυστικό αλλά σιωπούσαν γιατί είχαν εξαγορασμένες συνειδήσεις».

 3. avatar Φρίξoς

  Το θράσος των μιζαδόρων έχει φτάσει στο σημείο να κάνουν κοινοβουλευτικό πραξικόπημα για να γλυτώσουν τους μιζαδόρους από τη φυλακή!

 4. avatar Capital

  Άρνουτ Πλοσ Βαν Αμστελ πρόεδρος της εταιρείας την περίοδο 2011 - 2012:

  «Είμαστε οι πρώτοι που γνωρίζουμε τι θα συμβεί στο υπουργείο Υγείας», ακούγεται να λέει ο Κωνσταντίνος Φρουζής, επικεφαλης της Novartis στην Ελλάδα και εκ των πρωταγωνιστών του πολύκροτου σκανδάλου. «Η Novartis δεν είναι μόνο το καλύτερο μέρος για να εργαστεί κανείς, αλλά και ο καλύτερος συνεργάτης, είτε είσαι γιατρός, ασθενής ή μέλος της Κυβέρνησης», λέει προς στελέχη της εταιρείας ο Άρνουτ Πλοσ Βαν Αμστελ πρόεδρος της εταιρείας την περίοδο 2011 - 2012. «Εταιρίες όπως η Novartis, μπορεί να δίνουν χρήματα σε γιατρούς, πολιτικούς και δεν ξέρω ποιους άλλους, αλλά την ίδια στιγμή σώζουν ζωές», δήλωσε κυνικά ο Άδωνις Γεωργιάδης στους ερευνητές του ντοκιμαντέρ που του έδειξαν το mail του Κωνσταντίνου Φρουζή, στο οποίο ο επικεφαλής της Novartis στην Ελλάδα υποδείκνυε στον υπουργό Υγείας τι να κάνει.

 5. avatar τσοβόλα

  τα έδωσες όλα σήμερα. Κράτησες το κάτι τι σου;

 6. avatar Όλα τα λαμόγια

  Της σοσια- ληστρικής αριστεράς ενώθηκαν

 7. avatar Ο ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ !!!!

  ΞΑΝΑΒΓΗΚΕ ΣΤΟ ΚΛΑΡΙ ....ΜΕ ΤΟ (ΤΣΟΒΟΛΑ ΔΩΣΤΑ ΟΛΑ ) ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΠΑΠΑΤΖΗΣ ...ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ....ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΗΡΘΕ Η ΠΡΩΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ !!!!

 8. avatar ena

  Εύγε στον κ. Τσοβόλα, αλλά κανουν οτι δεν καταλαβαίνουν τα κουλά. . Η ΔΕΞΙΑ δεν αλλάζει πρόσωπο, μόλις ειναι στη Κυβέρνηση ολα ΙΣΩΠΕΔΩΣΗ..... ΓΙΑ ΠΑΡΤΥ ΤΟΥΣ.

  1. avatar πόσο δίκιο έχεις

   ως και το ΟΧΙ το έκαναν ΝΑΙ.

 9. avatar Δικολαβος

  Δικολαβιστικα,εαν ,τοτε,ισως,μηπως,πιαστο αυγο και κουρευτο.
  Αν στους νομικους κυκλους υπαρχει τοση διχογνωμια,σκεψου σε μας τη πλεμπα τι γινεται.
  Αιδως!!!!

 10. avatar SER 30

  Αν επιμείνουν στην απόφαση εξαίρεσης, τότε θα ακυρωθεί, εκατό τοις εκατό, η διαδικασία, όταν έρθει η ώρα να κριθεί από δικαστικό συμβούλιο». ΕΦ \' ΟΣΟΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΔΙΟ ΓΙΑ \'\' ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ \'\' , ΑΡΧΙΣΕΣ ΤΑ ΔΙΚΗΓΟΡΙΣΤΙΚΑ ΜΠΕΡΔΕΨΟΥΑΡ ΑΝΑΚΑΤΟΣΟΥΡ . Η ΑΚΥΡΩΣΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΜΕΓΑΛΕ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ Η ΞΕΦΤΥΛΑ Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ . ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ ? ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΧΙ ΚΑΝΕΙΣ . ΑΝ ΓΙΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΚΑΛΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΠΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΑΥΣΤΗΡΑ ΔΙΚΑΙΑ ΘΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΠΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΝΙΓΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ . ΒΡΕ ΟΥΣΤ .

 11. avatar Καλά την πάνε […]

  Δηλαδή, για να καταλάβω: δεν υπάρχει επιχειρηματολογία για τον λόγο εξαίρεσης, ότι δηλαδή κρίνων και μάρτυς δεν μπορεί να είναι το ίδιο πρόσωπο. Κατά τον Σύριζα υπάρχει συναλλαγή: τι μας δίνετε για να σας δώσουμε. Καλά την πάνε τη βλακεία.

 12. avatar τσοβολα….

  και συ αποστατης...προδοτης????με τους ψευτονενεκους πηγες??????ντροπη πανω σας δεν εχετε [...]

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει