Τσίπρας: Μεθοδεύουν παραγραφή στη Novartis μη ψηφίζοντας την ερμηνευτική δήλωση του νόμου περί ευθύνης υπουργών

Τι είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για την εξαίρεση Πολάκη - Τζανακόπουλου


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
17:50
07/11/2019
Τσίπρας: Μεθοδεύουν παραγραφή στη Novartis μη ψηφίζοντας την ερμηνευτική δήλωση του νόμου περί ευθύνης υπουργών
23
loading

Για το σκάνδαλο Novartis, την προανακριτική που συνεδριάζει σήμερα, το προσφυγικό και τη Συμφωνία των Πρεσπών μίλησε, ανάμεσα σε πολλά άλλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Star Κεντρικής Ελλάδος, η οποία θα μεταδοθεί στις 10 σήμερα το βράδυ.

Ερωτηθείς για την προανακριτική επιτροπή ο κ. Τσίπρας τόνισε πως «είναι καταφανέστατα μια προσπάθεια, όχι απλά αντιπερισπασμού, αλλά και μία επιχείρηση τρομοκράτησης δικαστικών λειτουργών».

Για την εξαίρεση των βουλευτών κ.κ. Πολάκη και Τζανακόπουλου από τις εργασίες της προανακριτικής, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε: «Εδώ έχουμε ένα κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, δεν υπάρχει αμφιβολία γι’ αυτό. Ποτέ στα χρονικά δεν έχει αποφασίσει η επιτροπή που συστήνεται από τη Βουλή ποιους θα έχει η μειοψηφία στη σύνθεσή της». Επιπλέον έκανε λόγο για μεθόδευση της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ προκειμένου να αποφύγουν «τις διεισδυτικές ερωτήσεις που πιθανώς θα έκαναν αν ήταν μέσα στον κ. Φρουζή».

Ακόμα ανέφερε και μια δεύτερη πτυχή, τονίζοντας πως «θέλουν να στήσουν αυτή τη φαρσοκωμωδία της σκευωρίας καλώντας αυτούς τους δύο υπουργούς να καταθέσουν ως μάρτυρες».

Σε ότι αφορά στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και το ίδιου προσωπικά από εδώ και πέρα, σημείωσε: «Οι Τζανακόπουλος και Πολάκης μαζί με τους υπόλοιπους 5 αποτελούν την 7άδα που έχω ορίσει να εκπροσωπούν την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή. Από εκεί και πέρα είναι ευθύνη του Προεδρείου της Επιτροπής, άρα της πλειοψηφίας, αλλά κατ’ επέκταση και του Προέδρου της Βουλής να εφαρμοστεί η νομιμότητα». Ακόμα, ξεκαθάρισε: «Εμείς δεν θα προχωρήσουμε βεβαίως σε εξαλλοσύνες, εμείς θα πράξουμε αυτό το οποίο έλεγε ο αείμνηστος Ηλίας Ηλιού; “θα τους ταράξουμε στην νομιμότητα».

Σε ερώτηση για το ντοκιμαντέρ της δημόσιας ελβετικής τηλεόρασης για το σκάνδαλο Novartis, ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως «ανέδειξε με συγκλονιστικό τρόπο ότι η ελληνική πτυχή του διεθνούς σκανδάλου Novartis είναι μια πτυχή που πραγματικά συγκλονίζει, όχι το πανελλήνιο, συγκλονίζει την Ευρώπη». Συμπλήρωσε ότι στο ντοκιμαντέρ γίνεται αντιληπτό «το πώς μεθοδικά στήθηκε μια βιομηχανία εκμαυλισμού και διαφθοράς πολιτικών, δημοσιογράφων και γιατρών».

Και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε σχετικά πως αυτό που αποτελεί την ελληνική πτυχή του σκανδάλου Novartis, επιχειρήθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα, από την τότε αξιωματική αντιπολίτευση και σημερινή κυβέρνηση, με τη συνεπικουρία κεντρικών ΜΜΕ, να θεωρηθεί ως μία πομφόλυγα. «Κι όχι μόνο αυτό, αλλά να θεωρηθεί ως πολιτική σκευωρία της τότε κυβέρνηση να πλήξει τους πολιτικούς της αντιπάλους», είπε.

Μεθοδεύουν παραγραφή για Novartis μη ψηφίζοντας την ερμηνευτική δήλωση του άρθρου 86

Επιπλέον ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην αναθεώρηση του Συντάγματος, και συγκεκριμένα του άρθρου 86 που αφορά στην ευθύνη υπουργών, αποκαλύπτοντας ότι ετοιμάζει επιστολή προς τον Πρόεδρο της επιτροπής αναθεώρησης επ’ αυτού. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε πως η πλειοψηφία της προηγούμενης Βουλής είχε θέσει στο άρθρο 86 μια ερμηνευτική διάταξη, με την οποία αποσαφηνιζόταν ότι η δωροδοκία των υπουργών, δεν συμβαίνει κατά την εκτέλεση των καθηκόντων, αλλά επ’ ευκαιρία αυτών, ερμηνευτική δήλωση την οποία η ΝΔ σήμερα δεν ψηφίζει στη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Όπως εξήγησε υπάρχει μια μεγάλη αντιπαράθεση νομικών και πολιτικών κύκλων για το αν η δωροδοκία είναι ένα αδίκημα για το οποίο ισχύει η σύντομη αποσβεστική προθεσμία στο άρθρο 86 και άρα παραγράφονται τα αδικήματα της δωροδοκίας εντός αυτής της προθεσμίας, ή είναι ένα αδίκημα που δεν ισχύει η αποσβεστική προθεσμία και άρα δεν παραγράφονται. Έτσι, ανέφερε αναλυτικότερα, πως αν θεωρηθεί η δωροδοκία πως συμβαίνει κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του υπουργού, τότε υπάρχει αποσβεστική προθεσμία. Αν θεωρηθεί ότι δεν είναι κατά την τέλεση των καθηκόντων αλλά επ’ ευκαιρία αυτών τότε δεν υπάρχει αποσβεστική προθεσμία. Επισήμανε ότι υπάρχει νομολογία που λέει ότι αυτό είναι επ’ ευκαιρία, δηλαδή δεν είναι στα καθήκοντα του υπουργού να τα παίρνει.

Ο Αλέξης Τσίπρας θύμισε πως η προηγούμενη πλειοψηφία της βουλής, επί ΣΥΡΙΖΑ έφερε «ερμηνευτική δήλωση για να το ξεκαθαρίσουμε», προσθέτοντας ότι «η σημερινή κυβερνητική πλειοψηφία και το ΚΙΝΑΛ αρνούνται να ψηφίσουν αυτή την ερμηνευτική δήλωση». «Γιατί το κάνουν αυτό, είναι το ερώτημα», είπε.

Υπογράμμισε τον κίνδυνο πως «αν περάσει στο Σύνταγμα αυτή η ερμηνευτική δήλωση τότε δεν θα υπάρχει καμία αμφιβολία για το πώς πρέπει να προχωρήσει η εξέλιξη σε ότι αφορά την έρευνα της Δικαιοσύνης για τον κ. Λοβέρδο, ενδεχομένως για τον κ. Γεωργιάδη και άλλα στελέχη των προηγούμενων κυβερνήσεων».

«Με αυτή τους της κίνηση στην πραγματικότητα προδικάζουν την απόφαση όλων όσων έχουν εμπλακεί στην υπόθεση Novartis, ανεξαρτήτως των κινήσεων της Δικαιοσύνης λόγω παραγραφής. Διότι θα ισχυριστούν ότι εφόσον η ίδια η Βουλή δεν ενέκρινε αυτήν την ερμηνευτική δήλωση τότε δεν υφίσταται η άποψη ότι η δωροδοκία είναι ένα αδίκιμα το οποίο γίνεται επ' ευκαιρίας των καθηκόντων του υπουργού», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ανέφερε, δε, τα εξής: «Θα στείλω επιστολή στο πρόεδρο της επιτροπής για την αναθεώρηση του Συντάγματος, θέλοντας να επισημάνω σε όλους τους βουλευτές ότι είναι ένα ζήτημα θεσμικό στο οποίο όλοι οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων”. Και κατέληξε λέγοντας: μας δίνεται μια ευκαιρία να καταργήσουμε αυτό το άθλιο άρθρο 86, το άρθρο που αφορά τον λεγόμενο νόμο περί ευθύνης υπουργών και ταυτόχρονα μας δίνεται μια ευκαιρία να ξεκαθαρίσουμε τι ακριβώς συμβαίνει σε ότι αφορά τη μέχρι σήμερα ισχύ του άρθρου αυτού σε ζητήματα τα οποία, κατά την άποψή μου, εγείρουν δικαιολογημένα την οργή των πολιτών απέναντι στο πολιτικό σύστημα».

Η κυβέρνηση αντιμέτωπη με τον ακραίο λαϊκισμό που εξέθρεψε

Κληθείς να σχολιάσει τα όσα συμβαίνουν σχετικά με το προσφυγικό είπε πως όταν η προηγούμενη κυβέρνηση προσπαθούσε να διαχειριστεί ένα δύσκολο θέμα, τότε η αντιπολίτευση έβγαινε και έλεγε ότι τους πρόσφυγες και τους μετανάστες τους φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στη σημερινή κυβέρνηση είπε: «Η κυβέρνηση σήμερα βρίσκεται μπροστά στα αδιέξοδα της ρητορικής που η ίδια εξέθρεψε και μπροστά στην ανετοιμότητα της να αντιμετωπίσει ένα μείζον πρόβλημα στην πράξη. Και το λέω αυτό γιατί είναι εύκολο να κάνεις επικοινωνία, πολύ εύκολο να λες λόγια μεγάλα, αλλά δύσκολο είναι στην πράξη να δεις πώς θα λύσεις τα προβλήματα. Βγήκαν και είπαν τα μύρια όσα. Εξέθρεψαν, ας μου επιτραπεί η έκφραση, και συνεχίζουν να εκτρέφουν έναν ακραίο λαϊκισμό. Όπως κάνανε στο Μακεδονικό, έτσι κάνουν και στο προσφυγικό».

Περιγράφοντας περισσότερο τη στάση της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Τσίπρας σημείωσε χαρακτηριστικά: «Όταν βγαίνεις και λες ότι είναι εισβολείς, όταν βγαίνεις και λες ότι δεν είναι πρόσφυγες, αλλά μετανάστες κι εμείς θα τους πετάξουμε έξω γιατί αλλοιώνουν την καθαρότητα μας, όταν βγαίνεις και επικροτείς άθλιες πρακτικές σαδισμού, όπως αυτά τα παραδείγματα που είδαμε, όταν έχεις φαινόμενα να βγαίνουν με τις περικεφαλαίες οι ξεχασμένοι μακεδονομάχοι για να αντιμετωπίσουν ανθρώπους και φτάνουμε ακόμα και στο κρούσμα να μαχαιρώνουν προσφυγόπουλα έξω από σχολεία στη Θεσσαλονίκη, και θα μου πείτε τι φταίει η κυβέρνηση σ’ αυτό;».

Μιλώντας ειδικότερα για τον πρωθυπουργό ανέφερε πως ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται γιατί θέλει να πατάει σε δυο βάρκες, θέλει να πατάει και στο ρεύμα του λαϊκισμού και ταυτόχρονα να έχει αποτελεσματική ευρωπαϊκή πολιτική, δεν γίνονται και τα δύο».

Κάνοντας λόγο για τη Συμφωνία των Πρεσπών σημείωσε ότι πρόκειται για να ιστορικό βήμα που δίνει τη δυνατότητα στην Ελλάδα να σταματήσει αυτή η αμφισβήτηση της ελληνικότητας της αρχαίας Μακεδονίας. Υπενθύμισε, ακόμα, ότι ο εναέριος χώρος επιτηρείται από τα ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη και όχι από τα τουρκικά.

Αναφερόμενος στο φορολογικό νομοσχέδιο που έφερε η κυβέρνηση, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως «ενώ αυτή η κυβέρνηση εξελέγη κάνοντας σημαία τη μεσαία τάξη, αλλά η μεσαία τάξη τελικά δεν θα ευνοηθεί και αυτή θα είναι το ζητούμενο των επόμενων μηνών και η μεγάλη διαμάχη του επόμενου εξαμήνου και στη Βουλή και στην πολιτική ζωή του τόπου».

Τέλος έκανε ιδιαίτερη μνεία στην πατριδοκαπηλία ορισμένων πολιτικών σημειώνοντας: «Εδώ πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ποιοι έχουν πραγματικά πατριωτική έγνοια και προσέγγιση απέναντι στα προβλήματα και ποιοι κάνουνε σημαία ευκαιρίας την πατρίδα με ημιμάθεια ή αμάθεια, με κακή εκτίμηση των γεωπολιτικών ισορροπιών στην περιοχή και με μια εύκολη ρητορική προκειμένου να κερδίσουν πολιτικά αξιοποιώντας τα εθνικά θέματα. Αυτό εγώ το ονομάζω πατριδοκαπηλία. Κάποιοι έκαναν καριέρα μ’ αυτό. Ο πρώην πρωθυπουργός ο κ. Σαμαράς έκανε καριέρα μ’ αυτό».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

23
σχόλια
 1. avatar Στο σπίτι του τσίπρα δεν μιλάνε για σκοινί

  Ωραία όλα αυτά Αλιέξη. Μπορείς να μου εξηγήσεις τοτε γιατί όλοι οι βουλευτές /Υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιησαν αυτόν τον νόμο?

 2. avatar ΜΗΤΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ

  νδ και πασοκ στη φυλακη ΑΜΕΣΑ!

  1. avatar @ΜΗΤΣΣΣΣΣΣΣ

   Θα το διαβασει το σχολιο σου ο γραφικός “trobonis2” που τον αντεγραψες και αλοιμονό σου. .. !
   Μετά μεχρι και για εσενα θα ζητησει να μπεις φυλακή. !

 3. avatar Ολα τα κομματα μαζι τα εφαγαν τα Δις ……

  ....Και εμεις τα κοροιδα τους πληρωνουμε και απο πάνω. !

 4. avatar Πτολεμαίος.

  5 χρόνια τι έκανες για να πιαστούν αυτοί που κατηγορείς; δεν ντρέπεσαι λίγο ρε τσιπρα; να μιλάς εσύ που ξεπούλησες την περιουσία του λαού; εσύ που ξεπούλησες την Μακεδονία; εσύ που καλέσεις τους μετανάστες και έδωσες το δικαίωμα στον ερντογαν να απειλεί την Ελλάδα και την Ευρώπη με τους εισβολείς; ΝΤΡΟΠΉ ΣΟΥ. ΕΊΣΑΙ ΕΝΑΣ {...}.

 5. avatar Υπάρχει εξήγηση

  Επειδή είναι σχεδόν βέβαιη η φυλάκιση των μιζαδόρων πρώην (και νυν) υπουργών, θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που έκλεψαν την Ελλάδα, τους Έλληνες, μας πτώχευσαν και μας έβαλαν στο μνημόνιο.

 6. avatar Σιγοψιθιροι

  Οι μισοί ΝΔ κράτες δεν πιστεύουν τους άλλους μισούς ότι δεν τα έφαγαν

  1. avatar Μαλλον θα επρεπε να γραψεις.

   Οτι οι μισοι ΝΔ κλεφτες δεν πιστευουν τους αλλους μισους
   ΝΔ μιζαδορους.
   Και οι μεν και οι δε μετά , μας δουλευουν ψιλο γαζι και καλα κανουν

 7. avatar Αμύνεσθε περί ΠάΡτης !

  Ήθελα νά \'ξερα . .
  γιατί αλληλοσκοτωνόσαστε πάλι βρε παιδιά, αφού στις επόμενες εκλογές, όπως και κάθε φορά, θα πάτε να καταψηφίσετε τον καθήμενο, θα καταριέστε άπαντες τους προηγούμενους και θα αναδείξετε τον επόμενο \"Θα\" που \"ΘΑ\" καλύτερα και περισσότερο από τους άλλους ;!

 8. avatar Καλά

  Υπάρχει πραγματικά γιατί δεν πιστεύω τι διαβάζω εδώ μέσα που πιστεύει ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν τα έφαγαν ; Και η χώρα ρε παιδιά πώς χρεωκοπισε τά έφαγε ο λαός η τα φάγαμε μαζί όπως λέει το παχιδερμο. Δηλαδή οι Αμερικάνοι είναι Μ..
  Πραγματικά δεν σας καταλαβαίνω Εδώ μετά από αυτά που μας έκαναν τούς ξαναβγαλανε Α και δεν ψηφίζω ΣΥΡΙΖΑ

 9. avatar Τα μπέρδεψες

  Και κάνουν παραπάνω θόρυβο αντί να διευκόλυνουν;;;
  Άμα ήταν έτσι , αφήνεις να την βάλουν στο αρχείο ,
  για να αρχίσεις εσυ μετά το τροπάριο
  Αυτοί όμως οι δυο ,
  γιατί τρέμουν αφού είναι καθαροί;;;
  Μήπως καλύπτουν και εσένα;;;;

 10. avatar Πουλημενε

  Τολμάς και μιλάς;

  1. avatar Πουλημενε

   φωναζε κλεφτες;;;

 11. avatar tboni2

  Κλείστε τον φυλακή να σωθούμε ρεεεεεεε!

 12. avatar ποντικας ο μεγαλοπρεπής

  γιαυτο λυσαξαν να διορισουν αλλους ανωτατους δικαστές!

 13. avatar ΚΑΛΟΓΡΕΖΑ

  παλι κουταμαρρες και ασυναρτησιες ξεστομησε τ\'αγραμματο ΑΝΘΡΩΠΑΚΙ.......
  ΜΟΝΑ - ΖΥΓΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΦΑΣΙΣΤΑΚΟ............................
  .................>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

 14. avatar 1+1

  Άσε πιά το δουλεμα των ιθαγενων κυριε Τσιπρα. !! Γιατι εσυ εισαι αυτός που την κοπανησες 112 ημερες νωρίτερα και πηγες για προωρες εκλογές , ενω ηξερες και ξέραμε οτι ηταν απο χέρι χαμένες και αυτο το εκανες μολις εμαθες οτι η κυρια Τουλουπακη εστειλε κλητηρια θεσπισματα προς ανακριση για το λεγόμενο σκανδαλο Νοβαρτις ,στους Λοβερδο & Αδωνι , οι οποιες ασφαλώς εξ´αιτιας σου ποτέ δεν πραγματοποιηθηκαν . !!
  Μια χαρά τα βρισκετε και μας δουλευετε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ και τωρα κάνετε οτι ταχα διαφωνειτε...!!
  Μια μόνο ερωτηση - απορία προς τους καλοπιστους Ζαιους::
  Γιατί επι πεντε χρόνια δεν βαλατε 4-5 οικον .επιθεωρητές μεσα στα γραφεια των δυο κομματων, που οπως λετε εσεις αρπαξαν δηθεν ως δανεια απο τις τραπεζες 450 εκ ευρω, που ποτε δεν τα επεστρεψαν για να μαθουμε και εμεις που αραγε κατεληξαν ?. .!!
  Παντως σε επαγγελματία συγγενή μου , κατασχεσαν οι τραπεζες προ 6-7 ετων το μαγαζι ,για 75 χιλ € που ειχε μπει ως εγγυητής. !!

  1. avatar Θωμας Γουδί

   Αν και οπως πιθανό να θυμασαι ειμαι συριζαίος και εγω εχω πολύ μεγαλες απορίες για την επισπευση των εκλογων με αποκλειστικη ευθυνη και αποφαση του Αλεξη.!
   Αλλα για το θεμα των δανείων των δυο κομματων (νδ+πασοκ) εχεις δικιο και κατι φαινεται οτι δεν παει καλά, γιατί μιλαμε για περιπου μισό δις ευρώ και δεν λεει τιποτα κανενας πολιτικός και κανένα κομμα, ουτε καν το Κκε ,την στιγμη μάλιστα που νοικοκυραιοι χανουν τα σπιτια τους γιατί εμειναν ανεργοι. .. !
   Ακομη και τα κανάλια και οι εφημερίδες το εχουν κανει το θέμα αυτό στην κυριολεξία γαργάρα. ...
   Και λαβε υποψη σου ,οτι οταν επαιρναν τα τεραστια αυτά δανεια, συγχρονως εισεπρατταν στα ταμεία τους και αλλα τοσα και περισσοτερα απο τις ετησιες χορηγιες που εδιναν τότε αφειδώς στα κομματα.

 15. avatar απατεώνες

  Ότι και να λές τα κλεφτοκομματα είναι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μεγάλοι κλέφτες και μέσα στην τετραετία θά σάς πάει καί σάς ο λαός στην θέση που σας αξίζει

 16. avatar Αννα.Α

  ΑΠΟ ΦΟΒΟ τα κάνουν ΟΛΑ η ΝΔ..

 17. avatar εσυ εβριζες τους ελληνες και τους διαδηλωτες?????

  εσυ εβαλες 7 δικογραφιες στο αρχειο......που τα λες και σε ποιον αυτα τα ανοητα επεα πτεροεντα?????????????????????????????????????????????????????????

  1. avatar Ρε πλακα μας κανεις?

   ο Τσιπρας δικαζει?
   Οι δικαστες τις εβαλαν στο αρχειο
   Γιατι οι ενοχοι ειναι επαγγελματίες κλεφτες και φροντισαν να μην αφησουν στοιχεια
   Γιατι εκαναν νομους που παραγραφουν τις κλεψιες τους
   Γιατι οι δικαστες ειναι διεφθαρμένοι και κανουν οτι μπορουν για να μη βρεθουν στοιχεία
   Και σφυριξαν και στους ενοχους ποιοι ειναι οι προστατευόμενοι μαρτυρες
   Γιατι οι ενοχοι αρχισαν να απειλουν τους ηρωες αυτους που τα εβαλαν με
   τους ισχυρους βρωμιαρηδες
   Γιατι οι Ελληνες ψηφισαν και ξαναεφεραν τους κλεφτες στη εξουσια και τους εδωσαν την δυνατότητα να καλυψουν στοιχεια και να απειλουν μαρτυρες δημοσίου συμφέροντος
   Γιατι ζουμε σε τριτοκοσμικη χωρα οπου ισχύει το δικαιο του ισχυρού

   1. avatar 1+1

    Συμφωνώ σε πολλά απο αυτα που εγραψες ,αλλα καποιοι απο αυτους οπως πχ ο Πικραμμενος και ο Λυκουρεντζος πρεπει να ειναι καθαροί και για αλλους μπορεί να μην υπηρχαν τα επαρκή στοιχεια για την παραπομπή τους ,αλλα το ερωτημα μου ειναι γιατί για τους δύο που κατά την κυρια Τουλουπακη υπηρχαν τα στοιχεια ,δεν την αφησε απ´ οτι φαινεται ο ιδιος ο Τσιπρας να προχωρησει την κλητευση που ειχε παραγγειλει και πηγε ανευ λογου σέ προωρες εκλογες, τρεις περίπου μηνες νωρίτερα ??
    Εμένα παντως αυτη η βιασύνη του Τσιπρα , που και πολλά αλλα απο τα λαθη που ειχαν κανει θα μπορουσε μέσα στο τριμηνο να διορθωσει ,πολύ με προβληματιζει και δυστυχώς κανω πονηρές σκεψεις. ..!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει