«Έχετε δύναμη και αύριο το βράδυ να την χρησιμοποιήσετε» υπογράμμισε από το βήμα του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ η Ρένα Δούρου, τονίζοντας ότι από το Συνέδριο πρέπει να βγούμε ενιαίοι αλλά όχι ίδιοι, ενώ επέκρινε κάποιους «που χθες βράδυ έδωσαν τροφή στα χαλκεία της ΝΔ και στις “μονταζιέρες”».

Η κ. Δούρου τάχθηκε κατά της μιζέριας και των χαρακτηρισμών και πρόσθεσε ότι «τα “αριστερόμετρα” διαιρούν την αριστερά και εμποδίζουν τους αγώνες της».

Επίσης έκανε λόγο για κάποιους «που τυπώνουν ιλουστρασιόν φυλλάδια με χρήματα που καταθέτουμε οι βουλευτές στο κόμμα», ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας της είπε ότι δεν ξέρει ποια είναι τα «golden boys» και ποια τα «golden girls», αλλά εκείνο που ξέρει είναι πως «όταν στην δεκαετία του ’90 κάποιες δυνάμεις του “εισοδισμού” έλεγαν να ψηφίσουμε “ΠΑΣΟΚ για να μη βγει η Δεξιά”, κάποια παιδιά επιμέναμε αριστερά».

Οι αριστεροί δεν κρίνονται στα άρθρα, στις προκηρύξεις και στις διχόνοιες, αλλά στους αγώνες, είπε η κ. Δούρου, καταλήγοντας ότι «η δημοκρατία που θέλουμε να υπερασπιστούμε και να εφαρμόσουμε έξω, πρέπει να ξεκινήσει από εδώ μέσα».