Από την ερχόμενη Κυριακή αρχίζει, ουσιαστικά, την προεκλογική του εκστρατεία το ΠΑΣΟΚ, με επίσκεψη και ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου στην Κέρκυρα.

Στόχος είναι, όπως είπε ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης, σε συνάντηση που είχε σήμερα με τους πολιτικούς συντάκτες, ο κ. Παπανδρέου θα επισκεφθεί προεκλογικά τις μισές ή και περισσότερες περιφέρειες.

Η έναρξη των επισκέψεων του κ. Παπανδρέου από την Κέρκυρα, την έδρα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, όπου το ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζει ορισμένα προβλήματα, καθώς ο επίσημος υποψήφιος Ηλίας Μπεριάτος έχει απέναντί του τον “αντάρτη” και, μέχρι πρότινος, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Γιώργο Καλούδη.

Στη συζήτηση που είχε με τους δημοσιογράφους, ο κ. Καρχιμάκης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το ΠΑΣΟΚ, στις εκλογές του Νοεμβρίου, θα κερδίσει οκτώ Περιφέρειες, χωρίς να αποκλείει – στα «κέρδη» του Κινήματος – να προστεθούν δύο ακόμα Περιφέρειες.

Αισιοδοξία εξέφρασε επίσης σχετικά με την έκβαση της εκλογικής μάχης τόσο για το δήμο της Αθήνας όσο και της Θεσσαλονίκη,με το Γιάννη Μπουτάρη να είναι πιο κοντά στο στόχο.

Κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία στις εκλογές και γι’ αυτό, πέραν του Πρωθυπουργού, κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης αναλαμβάνουν υπό την ευθύνη τους διάφορες Περιφέρειες: Ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο οποίος αναλαμβάνει την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας,θα μιλήσει την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη.

Η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου αναλαμβάνει την Δυτική Μακεδονία, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος παπουτσής τις περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας την Ήπειρο, μαζί με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Κουτσούκο, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης τη Θεσσαλία, ο υπουργός Αναπληρωτής Πολιτισμού Τηλέμαχος Χυτήρης τα Ιόνια Νησιά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής την Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, ο Γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ και Διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος την Πελοπόννησο και ο Γραμματέας του Κινήματος Μιχάλης Καρχιμάκης την Κρήτη.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθούν οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες στις 11 από τις 13 Περιφέρειες, μεταξύ των οποίων και στην Αττική.

Το μοναδικό πρόβλημα που υπάρχει ακόμα, είναι αυτό της ένστασης του νυν Νομάρχη και υποψηφίου Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μίχα, ο οποίος εκφράζει σοβαρές επιφυλάξεις για την τοποθέτηση του Παναγιώτη Φασούλα ως υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη με αρμοδιότητα στον Πειραιά.

Την ύπαρξη του προβλήματος επιβεβαίωσε ο ίδιος ο κ. Καρχιμάκης, ο οποίος είχε συνάντηση με τον νυν Δήμαρχο Πειραιά,την Κυριακή, ενώ θα έχει μια ακόμα συνάντηση αύριο.

Στο μεταξύ, σήμερα, οξύνθηκε το κλίμα της πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, όταν ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε τον κ. Α. Σαμαρά να πει τι προτίθεται να κάνει σε τρεις περιπτώσεις υποψηφίων που στηρίζει η ΝΔ, που αναφέρονται σε υποθέσεις ηθικής τάξεως, αλλά και σε μια περίπτωση καταδίκης από τη Δικαιοσύνη.

Είχε προηγηθεί, ύστερα από συνεννόηση με την Ιπποκράτους, η παραίτηση του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Δημήτρη Μπάϊλα, ύστερα από δημοσιεύματα που τον έφεραν ως εμπλεκόμενο σε πολεοδομικές παραβάσεις.

Ο κ. Καρχιμάκης, μιλώντας στους δημοσιογράφους, είπε ότι το ΠΑΣΟΚ, αμέσως μετά τα δημοσιεύματα, αντιδρά με ευαισθησία και κάλεσε τον κ. Σαμαρά να πει τι προτίθεται να πράξει με ανάλογα ή και σοβαρότερα θέματα που υπάρχουν στη ΝΔ.

Ειδικότερα ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ να πει τι θα κάνει με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Χαράλαμπο Κόκκινο, ο οποίος, κατά τον κ. Καρχιμάκη, έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση 10 μηνών.

Επίσης τον κάλεσε να πει τι θα κάνει με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέκο Καχριμάνη, το όνομα του οποίου έχει αναφερθεί, όπως είπε ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, σε διάφορες υποθέσεις, αλλά και με τον υποψήφιο Δήμαρχο Καβάλας Θεόδωρο Καλλιοντζή.

Ο κ. Καχριμάκης επιφυλάχθηκε να επανέλθει με νεότερα στοιχεία, στην περίπτωση κατά την οποία ο κ. Σαμαράς και τα στελέχη της ΝΔ, όπως είπε, δεν επιδείξουν ευαισθησία ανάλογη, με εκείνη που επέδειξαν το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Μπαϊλας.