Την κατάθεση του νομοσχεδίου για τη ΝΕΡΙΤ Α.Ε. σχολίασε με δήλωσή του ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Σκουρλέτης, λέγοντας ότι η κυβέρνηση απαξιώνει και συρρικνώνει τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.

«Η κατάθεση του νομοσχεδίου για την ΝΕΡΙΤ Α.Ε. συνιστά την κορύφωση της προσπάθειας της κυβέρνησης για την απαξίωση και την συρρίκνωση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Μετά την πολυήμερη παραμονή και αγνόηση της απόφασης του ΣτΕ για την άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ και ενώ δεν έχει έρθει στη Βουλή η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με βάση την οποία καταργείται η ΕΡΤ, η κυβέρνηση, καταπατώντας κάθε έννοια δημοκρατικής λειτουργίας του Κοινοβουλίου, αρνείται να συζητηθεί η πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ –ΕΚΜ για το ίδιο θέμα.

Είναι φανερό πως θέλουν μια δημόσια ραδιοτηλεόραση κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους, αγνοώντας τις συνταγματικές επιταγές, υπονομεύοντας τη δημοκρατία, θυσιάζοντας τους εργαζόμενους. Κάνουν μεγάλο λάθος να υποτιμούν τις δημοκρατικές ευαισθησίες της ελληνικής κοινωνίας αλλά και τον αγώνα των εργαζομένων στην ΕΡΤ που όλες αυτές τις μέρες μέσα σε αντίξοες συνθήκες δίνουν ανιδιοτελώς τον αγώνα της λειτουργίας της .Θα εισπράξουν τελικώς το τίμημα της αλαζονείας τους και της ακραίας αντιδημοκρατικής και αυταρχικής λογικής τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ δεν θα πάψει να αγωνίζεται για μια ισχυρή ανεξάρτητη και αξιόπιστη δημόσια ραδιοτηλεόραση στην υπηρεσία της πλουραλιστικής ενημέρωσης, της δημοκρατίας και του πολιτισμού, συμπαραστεκόμενος στον αγώνα των εργαζομένων της».