Σε «αγώνα δρόμου» έχει επιδοθεί η κυβέρνηση ώστε να υπάρξει μέχρι το βράδυ της Κυριακής συμφωνία με την τρόικα και στη συνέχεια το Eurogroup της Δευτέρας να λάβει την απόφαση για την εκταμίευση των 8,1 δισ. ευρώ.

Σε εξέλιξη βρίσκεται εδώ και λίγα λεπτά η νέα συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Ήδη από νωρίς ο κ. Στουρνάρας έχει διαδοχικές συναντήσεις, στο υπουργείο Οικονομικών, με υπουργούς οι οποίοι εμπλέκονται στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.

Σύμφωνα με το Mega, η κινητικότητα στο Δημόσιο αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα καθώς η κυβέρνηση αδυνατεί να δώσει τα 12.500 ονόματα ζητώντας παράταση έως το Σεπτέμβριο με μηνιαίους στόχους υλοποίησης.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα συναντηθεί εκ νέου αύριο με την τρόικα σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση. Η τρόικα ζητεί ακόμη περισσότερες δικλείδες για την κάλυψη της τρύπας του ΕΟΠΥΥ, η οποία υπολογίζεται στο 1,2 δισ. ευρώ για τη διετία 2013-2014, ενώ επιμένει και στην είσπραξη της εισφοράς 0,2% στο τζίρο των επιχειρήσεων υπέρ του ΟΑΕΕ.