Πρόσκληση συμπόρευσης και στήριξης σε όσους «πιστεύουν και μάχονται για τη διασφάλιση της Ελλάδας σε μια Ενωμένη Ευρώπη», «όλων των δυνάμεων» που συμμετέχουν στη διακυβέρνηση και εκείνων που δεν συμμετέχουν» απηύθυνε ο Αντώνης Σαμαράς εστιάζοντας στις προσπάθειες που έγιναν τον τελευταίο χρόνο για την παραμονή της χώρας στο ευρώ.

Παράλληλα, επιτέθηκε με σφοδρότητα στον ΣΥΡΙΖΑ και σε «όσους είχαν στοιχηματίσει στην καταστροφή της Ελλάδας». Αναφερόμενος στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «προτιμώ να διαψεύδεται ο Τσίπρας και να χαίρεται η Ελλάδα, παρά να χαίρεται ο Τσίπρας και να χάνει η Ελλάδα».

Ο κ. Σαμαράς, έδωσε, όπως αναφέρουν τα Νέα, μεγάλη έμφαση στην αλλαγή της εικόνας που υπάρχει διεθνώς για την Ελλάδα ενώ μίλησε με διθυραμβικούς τόνους για τη συμφωνία του αγωγού TAP.

Tόνισε μάλιστα ότι το νέο μοντέλο ανάπτυξης που προωθεί η κυβέρνησή του για τη δημιουργία μιας νέας Ελλάδας και τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η κατάργηση της γραφειοκρατίας, η απενοχοποίηση της επιχειρηματικότητας και η στήριξη των μη προνομιούχων.

Αναφέρθηκε μάλιστα στην απόφασή του να κλείσει την ΕΡΤ, δικαιολογώντας την ως μια προσπάθεια να χτυπηθεί το «κάστρο των βολεμένων».

Ο κ. Σαμαράς έδωσε μεγάλη έμφαση στην προσπάθεια της κυβέρνησης να μειώσει τους εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους, ενώ η συμφωνία με τον Ευ. Βενιζέλο και η ιστορική συγκατοίκηση με το ΠΑΣΟΚ προβλήθηκε ως «ζωτικής σημασίας» για τη χώρα, αλλά και ως απόδειξη της «εθνικής στάσης» και της «υπευθυνότητας» της ΝΔ.

Σε ό,τι αφορά κάποιους χαρακτηριστικούς αριθμούς του 9ου τακτικού Συνεδρίου, σε αυτό συμμετέχουν 4.090 σύνεδροι, 3.287 άνδρες και 803 γυναίκες, ενώ αύριο αναμένεται να εκλεγούν στη νέα Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ. Ο γηραιότερος σύνεδρος είναι ο πρώην βουλευτής Φλώρινας, Μιχάλης Θεοχαρίδης, 99 ετών και οι νεότεροι σύνεδροι μέλη της ΟΝΝΕΔ) είναι 19 χρόνων.