Έντονες εσωκομματικές τριβές προκαλεί στη ΔΗΜΑΡ η στάση του προέδρου της Φώτη Κουβέλη στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για την ΕΡΤ, κάτι που λίγο έλειψε να προκαλέσει ένα οριστικό δραματικό αδιέξοδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που ακόμη δεν έχουν επιβεβαιωθεί, ήδη δύο στελέχη της εκτελεστικής επιτροπής οι κ.κ. Γιάννης Αντωνίου και Σταύρος Λιβαδάς κατέθεσαν τις παραιτήσεις τους διαφωνώντας πλήρως με την στρατηγική ρήξης.

Μάλιστα έκπληξη προκάλεσε το ξέσπασμα του βουλευτή κ. Γρηγόρη Ψαριανού, αμέσως μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ο οποίος ήταν ανήσυχος στους διαδρόμους του κόμματος.

Ο κ. Ψαριανός μιλώντας στο στέλεχος της ΔΗΜΑΡ Δημήτρη Χατζησωκράτη φέρεται να του είπε -μετά τη δήλωση του κ. Κουβελη- ότι δεν έχει κανένα λόγο να συμμετέχει αύριο στη νέα κοινή συνεδρίαση της ΚΟ της εκτελεστικής επιτροπής.

Ο κ. Ψαριανός εξέφρασε επίσης την απορία του γιατί μέχρι το απόγευμα υπήρχε στη ΔΗΜΑΡ ένα συναινετικό κλίμα και λίγο πριν τη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών το κλίμα ανετράπη και επικράτησε η σκληρή γραμμή σύγκρουσης με τον κ. Σαμαρά.

Σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Κουβέλη, ο πρόσεδρος της ΔΗΜΑΡ μέχρι αργά το βράδυ είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με στελέχη του κόμματος των οποίων ζητούσε κατ’ ιδίαν τις εισηγήσεις τους.

Πάντως ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει ποια ακριβώς είναι η στάση της ΔΗΜΑΡ και τι θα κάνει. Αν δηλαδή θα αποσύρει μόνο τους υπουργούς της και θα συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση ή αν θα είναι οριστική και ολική η αποχώρηση.