Την εκτίμησή του ότι η Δημοκρατική Αριστερά θα εμμείνει να κατατεθεί σχέδιο νόμου από την κυβέρνηση για το αντιρατσιστικό τόνισε μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM ο Δ. Χατζησωκράτης.

Αναλυτικότερα για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο ο κ. Χατζησωκράτης τόνισε ότι «οι ευρωπαϊκές υπηρεσίες παρακολουθούν πολλά πράγματα και αυτή την υποχρέωση, για την απόφαση πλεύσης που υπάρχει και ορίζει ότι στις 31.12.2013 η χώρα μας πρέπει να έχει ένα νόμο που θα αντιμετωπίζει τα καινούργια προβλήματα.

Το κυβερνητικό γυαλί έχει ραγίσει. Δεν πρέπει να σπάσει. Αυτό λοιπόν που πρέπει να δούμε παραπέρα είναι πώς θα μπορέσουμε να πορευτούμε και με τη διαφορά μας. Πολλές φορές η κυβέρνηση κατά το παρελθόν έχει αντιμετωπίσει κάτι μνημονιακό, αυτό όμως τώρα δεν είναι».

Όσον αφορά την ΕΡΤ και τις απολύσεις στο Δημόσιο ο κ. Χατζησωκράτης ανέφερε πως «κατά την αντίληψή μας, δεν έχει τεθεί στη συζήτηση το ζήτημα της ΕΡΤ.

Αυτό που έχει τεθεί είναι οι φορείς που δεν έχουν λειτουργήσει και πρέπει σε κάθε περίπτωση να πάψουν να υφίστανται και κάθε μέρα βγαίνουν καινούργιοι που είναι στη διάθεση όλων και δεν υφίστανται ούτε αυτοί και βγαίνει έτσι ένα καινούργιο πακέτο.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι προκύπτει από την επίσημη λειτουργία της κυβέρνησης πως δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο, μέχρι στιγμής πακέτο, που να λέει ποιοι οργανισμοί θα κλείσουν και οι άνθρωποι που υπηρετούν σ’ αυτές τις θέσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου θα φύγουν. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο».

Για το στόχο των 2.000 απολύσεων ως το τέλος Ιουνίου ο κ. Χατζσωκράτης τόνισε ότι «δεν πρόκειται να υπάρξει. Δεν θα ακουστεί κάτι τέτοιο. Μαζί παρακολουθούμε το κυβερνητικό έργο».