«Σκοπιμότητες» και «τεχνητή ένταση, μέσω έντονων διαφωνιών», πίσω από το θόρυβο που υπάρχει για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, «βλέπει» ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Καμμένος σημείωσε πως «ο θόρυβος στοχεύει στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από τα προβλήματα της οικονομίας, τη στιγμή που βρίσκεται στην Αθήνα μια μεγάλη ομάδα της Deutsche Bank, η ανακεφαλαιοποίηση βρίσκεται σε εξέλιξη και όλα δείχνουν οτι θα χρειαστεί να ληφθούν νέα μέτρα».

Επίσης ο κ. Καμμένος, με αφορμή την επιστολή της βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Μαρίας Ρεπούση για τη γενοκτονία των Ποντίων και των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, θεωρεί ότι«είναι ντροπή για την κυβέρνηση να τολμά να προβληματίζεται εσωτερικά για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας».

Για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο έκανε δηλώσεις ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς, ο οποίος εκτίμησε ότι «οι τρεις κυβερνητικοί συνοδοιπόροι, αντί να βρουν λύσεις για το πώς η χώρα μας θα ξεφύγει από τη μέγγενη του μνημονίου, ασχολούνται δήθεν με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, αποδεικνύοντας ότι στόχος τους δεν είναι η ουσιαστική αντιμετώπιση του ρατσισμού, αλλά η αλλαγή της επικοινωνιακής ατζέντας από τα καυτά προβλήματα της κοινωνίας».