Δομικές αλλαγές σχεδιάζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας για το κόμμα του σε μια προσπάθεια επανεκκίνησης μετά την εκλογική ήττα της 7ης Ιουλίου που άφησε όμως ως πολιτική κληρονομιά το διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό του 31,53%. Στο πλαίσιο αυτό έχει δεχθεί εισηγήσεις να αλλάξει ακόμη και το έμβλημα του ΣΥΡΙΖΑ κάτι που αντιμετωπίζει, όπως μαθαίνουμε θετικά.

Να θυμίσουμε πως ήδη επήλθαν αλλαγές στο σήμα λίγο πριν τις εθνικές εκλογές το οποίο απαρτιζόταν από πολύχρωμα τρίγωνα με έμφαση στο αρχικό κόκκινο που είχε ούτως ή άλλως και παλαιότερα, ενώ στο φόντο προστέθηκαν και δύο αποχρώσεις του μπλε. Άλλωστε υπήρξε και μια μικρή τροποποίηση στο όνομα που πέραν του ΣΥΡΙΖΑ προστέθηκε και το «Προοδευτική Συμμαχία».

Το έμβλημα που χρησιμοποιήθηκε στις εθνικές εκλογές του Ιουλίου

Τώρα το τμήμα επικοινωνίας της Κουμουνδούρου σε συνεργασία ενδεχομένως με κάποια εταιρεία που ειδικεύεται στον σχεδιασμό λογοτύπων αναμένεται να ετοιμάσουν τις μακέτες μιας σειράς προτάσεων όπου ο κ. Τσίπρας θα επιλέξει το τελικό έμβλημα του κόμματος που θα καταδεικνύει και τον στόχο για τη δημιουργία της μεγάλης Κεντροαριστεράς που ονειρεύεται να δημιουργήσει.

Πάντως βάσει του καταστατικού (άρθρο 1 παράγραφος 2), έμβλημα του κόμματος εξακολουθεί και είναι επισήμως ένα «πεντάκτινο κίτρινο αστέρι πίσω από τρεις κυματίζουσες σημαίες χρώματος – κατά σειρά- κόκκινο, πράσινο και μωβ, που εδράζονται στη λέξη ΣΥΡΙΖΑ».

Το κλασικό́ λογότυπο του ΣΥΡΙΖΑ που ορίζει το Καταστατικό