Τα επεισόδια που έγιναν χθες στις Σκουριές βρίσκονται στο προσκήνιο της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Στην εκπομπή «ΝΕΤ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ» τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν το λόγο πήρε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι:

«Είμαι υποχρεωμένος να εξηγώ στον κόσμο τι κρύβεται πίσω από έναν προπαγανδιστικό ορυμαγδό. Εδώ δίνεται η εικόνα ότι κάποιες ειρηνόφιλες δυνάμεις καταστολής βρέθηκαν απέναντι σε κάποιους τρομοκράτες ενώ ήταν γυναίκες, οι οποίες με την αφορμή της γιορτής της μητέρας έκαναν αυτή την κινητοποίηση. Ακούστε να δείτε τώρα:», είπε χαρακτηριστικά, συνεχίζοντας: «Αυτούς τους πάνοπλους αστυνομικούς βρέθηκε γυναίκα που τους δάγκωσε… Μας λένε ότι κάποια γυναίκα δάγκωσε τους αστυνομικούς των ΜΑΤ».

Τότε, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, πήρε το λόγο…

Α. Γεωργιάδης: Είναι ένας αστυνομικός πυροβολημένος στο νοσοκομείο, κύριε. Είναι ένας πυροβολημένος στο νοσοκομείο. Σας απασχολεί αυτό καθόλου;

Γ. Βαρεμένος: Μην ανησυχείτε…

Α. Γεωργιάδης: Μη μας λέτε παραμύθια της Χαλιμάς. Στο νοσοκομείο είναι, πυροβολημένος. Θα μας πείτε τίποτα γι’ αυτόν;

Γ. Βαρεμένος: Αφήστε με να μιλήσω…

Α. Γεωργιάδης: Έλεος…

(…)

Τα πνεύματα λίγο αργότερα οξύνθηκαν όταν ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καταδικάσει τα περιστατικά βίας.

Α. Γεωργιάδης: Μου κάνει τρομακτική εντύπωση με πόσο χαμηλούς τόνους καταδικάζει και για την ακρίβεια δεν καταδικάζει καθόλου και ο κ. Βαρεμένος και ο ΣΥΡΙΖΑ το γεγονός ότι ένας άνθρωπος είναι στο νοσοκομείο πυροβολημένος.

Δεν είπε να συλληφθεί αυτομάτως αυτός που το έκανε και να τιμωρηθεί παραδειγματικά. Αναρωτιέμαι εάν ένας χρυσαυγίτης είχε πυροβολήσει, τι θα έλεγε τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ; Θα ήταν πρώτο θέμα στα κανάλια ή δεν θα ήταν; Στην Ιερισσό της Χαλκιδικής δεν είναι μόνο οι ντόπιοι κάτοικοι. Έχουν παρασυρθεί οι ντόπιοι από κάποιους εξτρεμιστές. Έχουν πάει όμως και όλοι εκείνοι από την Κερατέα, από τα Εξάρχεια. Έχουν μετακομίσει όλοι στην Ιερισσό γιατί νομίζουν ότι θα κάνουν τη μεγάλη τους επανάσταση.