Υπέγραψε ο Αντώνης Σαμαράς την απόφαση για επιστράτευση των καθηγητών, καθώς οι καθηγητές εμφανίστηκαν ανυποχώρητοι στην απεργία.

Νωρίτερα ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση μετά την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην πολιτική επιστράτευση των καθηγητών.

Οι συνδικαλιστές παραμένουν στην αρχική πρότασή τους προς τον κλάδο για πραγματοποίηση απεργίας κατά τη διάρκεια των Πανελλαδικών εξετάσεων. Μάλιστα ψάχνουν τρόπους για να μην παραλάβουν τα φύλλα πορείας.

Μεταξύ άλλων, η ΟΛΜΕ αποφάσισε να προχωρήσει σε συλλαλητήριο τη Δευτέρα και 24ωρη απεργία την Παρασκευή.

Από τη Δευτέρα θα ξεκινήσει η διανομή φύλλων πορείας για τους υπό επίταξη εκπαιδευτικούς, καθώς η κυβέρνηση έδειξε από την Παρασκευή τις διαθέσεις της μετά τη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, με τον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου συζητήθηκε η απόφαση της ΟΛΜΕ για απεργίες εν μέσω πανελλαδικών εξετάσεων. Τα φύλλα επίταξης θα δοθούν σε 88.000 εκπαιδευτικούς.

Θυμίζουμε ότι οι καθηγητές με ψήφους εννέα υπέρ και δύο κατά αποφάσισαν απεργιακές κινητοποιήσεις την πρώτη ημέρα των εξετάσεων (17/05), καθώς και πενθήμερη απεργία από τις 20/05 μέχρι τις 24/05.

Την ίδια ώρα με δηλώσεις του ο γραμματέας της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης έδειξε την πόρτα της εξόδου της ΝΔ στον πρόεδρο της ΟΛΜΕ Νίκο Παπαχρήστο, ο οποίος δήλωσε «πως δεν έχουν θέση στην ΝΔ στελέχη της ΔΑΚΕ που εκφράζονται από πρακτικές και παρωχημένες νοοτροπίες “τύπου ΣΥΡΙΖΑ”».

Αποφασισμένοι να διασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων σύμφωνα με το πρόγραμμα δηλώνουν στο Μέγαρο Μαξίμου ενώ τη Δευτέρα αναμένεται να ανακοινωθεί η επιστράτευση των καθηγητών.

Για τον πρωθυπουργό αυτό που προέχει είναι η ηρεμία των μαθητών και των οικογενειών τους και η απρόσκοπτη διεξαγωγή των εξετάσεων και σε αυτή τη λογική, για να μη χαθεί καθόλου πολύτιμος χρόνος και επικρατήσει αβεβαιότητα αποφασίστηκε η επιτάχυνση των σχετικών διαδικασιών.

Ο Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται από το πρωί στο γραφείο του και είναι σε συνεχή επαφή με τους στενούς του συνεργάτες και υπουργούς της κυβέρνησης με στόχο να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες και να προχωρήσει άμεσα το κυβερνητικό έργο.