Τελεσίγραφο να του παραδώσουν μέχρι τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας τις λίστες με όλα τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που εποπτεύουν, έτσι ώστε ο ίδιος να κάνει την επιλογή, απηύθυνε με επιστολή του σε δέκα υπουργούς ο υπ. Επικρατείας, Δημήτρης Σταμάτης.

Η κίνηση φανερώνει σύμφωνα με το Έθνος την έντονη δυσφορία που υπάρχει στο πρωθυπουργικό γραφείο για την άρνηση των μελών της κυβέρνησης να συνδράμουν στο σχέδιο για τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις οργανισμών του Δημοσίου.

Ο κ. Σαμαράς θέλει να έχει κλείσει το θέμα το αργότερο μέχρι τις 20 του μήνα, έτσι ώστε να μη δημιουργηθούν αμφιβολίες ότι δεν τηρούνται τα συμπεφωνημένα με την τρόικα και τρωθεί η αξιοπιστία που έχει «χτίσει» μέχρι σήμερα.
Εκτός όμως από την πολιτική σημασία υπάρχει και η πρακτική, καθώς η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για 2.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων μέσα στον Μάιο, αριθμός που θα προκύψει μέσα και από τη διαδικασία των συγχωνεύσεων – καταργήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπουργοί που δεν έχουν βοηθήσει όσο θα περίμενε το Μέγαρο Μαξίμου είναι ο Ι. Ιωαννίδης, ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης, ο Κωστής Χατζηδάκης, ενώ γκρίνια υπάρχει και για τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιο Τσαυτάρη.