Μια από τις μεγαλύτερες εκλογικές περιφέρειες της χώρας είναι η Α’ Θεσσαλονίκης, η οποία εκλέγει 16 βουλευτές. Μάλιστα, εκεί παρατηρήθηκε και ο μεγαλύτερος αριθμός σταυρών για έναν υποψήφιο, που είναι ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, ο οποίος έλαβε 107.590 ψήφους, όντας και πρώτος από τη Νέα Δημοκρατία, που εξέλεξε επτά βουλευτές.

Το κόμμα που πρώτευσε στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου εξέλεξε επίσης τους Κωνσταντίνο Γκιουλέκα, την Έλενα Ράπτη, τον Σταύρο Καλαφάτη, τον Στράτο Σιμόπουλο, την Άννα Ευθυμίου και τον Δημήτριο Κούβελα.

Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέλεξε πέντε βουλευτές, με την Κατερίνα Νοτοπούλου να καταλαμβάνει την πρωτιά, τον Γιάννη Αμανατίδη να έρχεται δεύτερος, ο Χρήστος Γιαννούλης τρίτος, ο Κωνσταντίνος Ζουράρης τέταρτος και ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης πέμπτος.

Το ΚΙΝΑΛ εξέλεξε τον Χάρη Καστανίδη, ενώ τα τρία κόμματα που ακολούθησαν στις εκλογές και μπήκαν στη Βουλή, δηλαδή ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ 25 είχαν επικεφαλής στα ψηφοδέλτιά τους τους Δημήτρη Κουτσούμπα, Κυριάκο Βελόπουλο και Γιάννη Βαρουφάκη, αντίστοιχα. Έτσι, περιμένουν να μάθουν εάν θα μπουν στη Βουλή οι Γιάννης Δελής, Απόστολος Αβδελάς και Σοφία Φουντουκίδου, αντίστοιχα.

Δείτε τα αποτελέσματα: