«Στις 7 Ιουλίου ανοίγουμε την πόρτα της ελπίδας, της ανάπτυξης, της ασφάλειας και της δικαιοσύνης για τον ελληνικό λαό» τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στα εγκαίνια του εκλογικού γραφείου του στενού φίλου και συνεργάτη του, πρώην υπουργού και υποψηφίου βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Δημήτρη Σταμάτη, στην πλατεία Αγίας Σοφίας, στη Θεσσαλονίκη.

«Στις 26 Μαΐου τους δείξαμε την πόρτα. Στη χειρότερη κυβέρνηση που πέρασε ποτέ από τον τόπο. Και στις 7 Ιουλίου ανοίγουμε την πόρτα της ελπίδας, της ανάπτυξης της ασφάλειας και της δικαιοσύνης για τον ελληνικό λαό» είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «Όχι πια άλλη διανομή φτώχειας, αλλά παραγωγή πλούτου για τον Έλληνα. Που μπορεί και που θα το κάνει».

«Μαζί με τον Δημήτρη (Σταμάτη) και μαζί με τους άλλους υποψηφίους δίνουμε τη μάχη για την παράταξη. Μη δεχτείτε από κανέναν να σας πει ότι υπάρχει αυτή τη στιγμή κάτι πιο ιερό από την ανάγκη να σκεφτεί ο Έλληνας λογικά και να αποφασίσει με τη συνείδηση του. Κριτήριο, όμως, για την απόφαση του, υπάρχει μόνον ένα. Και αυτό το ένα είναι η πατρίδα» είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε :

«Και όπως σκεφτόμαστε για το καλό της πατρίδας γι’ αυτόν τον λόγο ψηφίζουμε αυτή την παράταξη, η οποία στέκεται, υπάρχει πάνω απ’ όλα, για το καλό της πατρίδας. Κι ως εκ τούτου, στις 7 Ιουλίου “ναι” ο Δημήτρης, στις 7 Ιουλίου “ναι” και ο Μητσοτάκης, ο ίδιος το αξίζει, η παράταξη το δικαιούται και θα ωφεληθεί η χώρα από αυτό».

Ο κ. Σαμαράς, αναφερόμενος στις ευρωεκλογές και στις αυτοδιοικητικές εκλογές και απευθυνόμενος προς στο ακροατήριο, τόνισε ότι «έδειξαν» ότι «η Βόρειος Ελλάς και ιδιαίτερα η Θεσσαλονίκη είναι περιοχή που μπορεί να βασίζεται -στους ανθρώπους της- η παράταξη μας, για ένα μέλλον, ανάλογο με εκείνο που μας αξίζει». Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην καταγωγή της μητέρας του από το Λιβάδι Ολύμπου από τη Μακεδονία, καθώς και του παππού της, του ιατρού Ζάννα, του «γιατρού του Μακεδονικού Αγώνα» και πρόσθεσε:

«Αυτές οι εκλογές, δεν το λέμε έτσι απλά, είναι οι πιο σημαντικές γιατί κλείνουμε μια πολύ άσχημη σελίδα στην ελληνική μας ιστορία. Και για να την ανοίξουμε την καινούργια σελίδα χρειαζόμαστε τις πλάτες όλων σας. Χρειαζόμαστε την αγάπη, τη συμπαράσταση, όλων σας. Κι επειδή μια τέτοια συμπαράσταση στιβαρή, σταθερή, δυνατή, μπορεί να τη δώσει ο Δημήτρης για αυτό είμαι εδώ για να του ευχηθώ από την καρδιά μου: Καλή επιτυχία αδελφέ».

Ο κ. Σαμαράς, μιλώντας για τον φίλο και επί χρόνια στενό συνεργάτη του Δημήτρη Σταμάτη υπογράμμισε ότι είναι πάνω από όλα έντιμος, αποτελεσματικός, σταθερός, ψύχραιμος και πρόσθεσε ότι «του αρμόζει να είναι στη Βουλή των Ελλήνων για το καλό της πατρίδας και ιδιαίτερα της Β. Ελλάδος».

«Είναι πατριώτης, όπως το έχει αποδείξει από την πρώτη στιγμή, για τη Μακεδονία μας. Είναι φίλος και είναι υπεύθυνος. Πηγαίνει στην ευθεία γραμμή. Δεν του αρέσουν οι τεθλασμένες. Και αυτό είναι που χρειάζεται ο ελληνικός λαός. Την αλήθεια και όχι το ψεματάκι το εύκολο» είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε:

«Είναι ένας άνθρωπος που πραγματικά τον έχεις ανάγκη στα δύσκολα δίπλα σου. Έτσι τον είχα και εγώ ανάγκη και έβγαλε όλους εσάς ασπροπρόσωπους όσο ήμασταν στο Μαξίμου».

Ο κ. Σαμαράς στην αρχή της ομιλίας του ασπάστηκε τον κ. Σταμάτη και υπογράμμισε:

«Είναι για μένα μια διπλή μεγάλη χαρά σήμερα, πρώτα απ’ όλα γιατί μιλάω από την πρωτεύουσα της μιας και μόνο Μακεδονίας, που είναι η Θεσσαλονίκη μας. Και να σας πω ότι αυτό τον αγώνα δεν τον εγκαταλείπουμε ποτέ».

Τοποθέτηση Δ. Σταμάτη

Στον χαιρετισμό του, ο πρώην υπουργός και υποψήφιος βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Δημήτρης Σταμάτης άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την οικονομία, την ασφάλεια του πολίτη, τον χειρισμό στο «Μακεδονικό», αλλά και για το «διχαστικό» μήνυμα της: «Ή τους τελειώνουμε, ή μας τελειώνουν» και πρόσθεσε:

«Και σε εκτέλεση αυτού του διχαστικού μηνύματος έθεσαν σε εφαρμογή το σχέδιο Novartis. Κατηγόρησαν δύο πρωθυπουργούς και οκτώ υπουργούς για μια υπόθεση ανύπαρκτη, που την έστησαν οι ίδιοι. Οι αποκαλύψεις σήμερα του αρμόδιου εισαγγελέα, του Αγγελή, είναι καθοριστικές» είπε ο κ. Σταμάτης και συνέχισε:

«Αυτοί που εμφανίστηκαν κατήγοροι, είναι αυτοί που αύριο θα είναι κατηγορούμενοι. Και θα είναι κατηγορούμενοι. Θα τους πάμε μέχρι το τέλος. Και αυτό δεν είναι εκδίκηση. Είναι υπεράσπιση της δημοκρατίας».

Ο κ. Σταμάτης πρόσθεσε ότι η ΝΔ ως κυβέρνηση θα αποκαταστήσει το αίσθημα ενότητας και ομοψυχίας του λαού. Κατηγόρησε, επίσης, την κυβέρνηση για ανευθυνότητα, υποστηρίζοντας ότι η πρόσφατη σύγκλιση του ΚΥΣΕΑ για τα ελληνοτουρκικά δεν αποσκοπούσε στο «να ηρεμήσουν τον κόσμο», αλλά «να τρομοκρατήσουν τον κόσμο» ενόψει εκλογών και πρόσθεσε:

«Στην πραγματικότητα έδειξε ότι έχουμε έναν πρωθυπουργό, ο οποίος βρίσκεται υπό το καθεστώς του τρόμου απώλειας των εκλογών και των συνεπειών που θα προκύψουν μετά από μια νίκη της ΝΔ. Και ο νοών νοείτω».

Ο κ. Σταμάτης απευθυνόμενος στους πολίτες που συγκεντρώθηκαν στα εγκαίνια του γραφείου του, τόνισε:

«Είναι μια έκρηξη αγανάκτησης εναντίον της κυβέρνησης, της χειρότερης κυβέρνησης που γνώρισε ποτέ ο τόπος. Είναι όμως και μια έκρηξη ελπίδας, ελπίδας και συστράτευσης με τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας».

Ο κ. Σταμάτης υπογράμμισε ότι σε αυτές τις εκλογές το διακύβευμα δεν είναι ποιο θα είναι πρώτο κόμμα -αυτό όπως είπε «έχει κριθεί»- αλλά η «αυτοδυναμία» της ΝΔ, ώστε την επόμενη των εκλογών ο τόπος να έχει σταθερή κυβέρνηση και πρόσθεσε: «Ο ελληνικός λαός έχει αποφασίσει να γυρίζει σελίδα στην πολιτική του ιστορία…. Θα το ξαναδείξει στις εθνικές εκλογές στις 7 Ιουλίου».

Ο κ. Σταμάτης ευχαρίστησε τον κ. Σαμαρά για την παρουσία του και πρόσθεσε:

«Πολλοί μου είπαν: “Είναι ο πρωθυπουργός της καρδιάς μας”. Για μένα είναι φίλος, αδελφός».

Ο πρώην υπουργός και υποψήφιος στην Α’ Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε σε δύσκολες στιγμές που μοιράστηκε ως υπουργός Επικρατείας στο πλευρό του πρώην πρωθυπουργού και απευθυνόμενος στον κ. Σαμαρά, είπε:

«Ήταν η εποχή που πάρα πολλοί πίστευαν ότι θα έσκαγε στα χέρια σου η χειροβομβίδα. Είχες το θάρρος πήραμε και εμείς κουράγιο και την κρατήσαμε τη χειροβομβίδα αυτή και δεν εξερράγη. Κανείς δεν ξέρει τα “όχι” που είπαμε. “Όχι” πατριωτικά, “όχι” εκεί που έπρεπε και, κυρίως, τα “όχι” που εφαρμόσαμε και που δυστυχώς μετατράπηκαν σε εύκολα “ναι” σε κρίσιμα ζητήματα για τη χώρα μας και για την πατρίδα μας».

«Πρέπει τη νίκη μας να την ολοκληρώσουμε… Είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε σελίδα. Η ΝΔ στην κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρωθυπουργός» κατέληξε ο κ Σταμάτης.