«Η ψήφος μου δεν είναι άφεση αμαρτιών», δήλωσε ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, διευκρινίζοντας την στάση του στη Βουλή, όπου διαφοροποιήθηκε από την επίσημη γραμμή του κόμματος υπέρ της άρσης της ασυλίας του βουλευτής της Χρυσης Αυγής Ηλίας Κασιδιάρη σχετικά με το χαστούκι του στη Λιάνα Κανέλλη. «Του έδωσα ένα άλλοθι να ζητήσει συγνώμη», είπε χαρακτηριστικά.

Συνομιλώντας με δημοσιογράφους, ο κρητικός πολιτικός ανέφερε: «Είναι αυτονόητο ότι καταδικάζουμε τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται, είτε απο άκρα αριστερά, είτε από άκρα δεξιά. Ήθελα ο κ. Κασιδιάρης να έχει την δυνατότητα να ζητήσει συγνώμη για την πράξη του. Αν παρεξηγείται η ψήφος μου ως άφεση αμαρτιών, ασφαλώς και δεν είναι. Δεν ξέρω εάν είμαι έξω από την γραμμή του κόμματος, εγώ σας είπα τη θέση μου».

Ο κ. Κεφαλογιάννης επισήμανε, ακόμα, ότι «ο γραμματέας του κόμματος στη Βουλή εκφράζεται ως βουλευτής. Η δήλωση λοιπόν, του βουλευτή της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη, είναι αυτή που σας είπα. Του γραμματέα είναι ό,τι λέει η επιτροπή δεοντολογίας, ό,τι λέει η πλειοψηφία. Δεν ψήφισα ενάντια στη γραμμή του κόμματος, θεώρησα ως άνθρωπος και ως πολιτικός σε αυτή την ακραία πράξη να του δώσω μια ευκαιρία να καταλάβει».

Ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε ότι «συνειδητή πράξη ειναι η πράξη καταδίκης, δεν ειναι η πράξη ψήφου. Όλες οι πράξεις ειναι συνειδητές και η πράξη ψήφου, του έδωσα ένα άλλοθι να ζητήσει συγνώμη».

Και με φιλοπαίγμονα διάθεση -απευθυνόμενος πάντα στους δημοσιογράφους – κατέληξε: «Ερμηνεύστε την πράξη μου όπως θέλετε, αρκεί να μου βάλετε μια καλή φωτογραφία!».