Βούτσης: Το δείγμα γραφής που έχει δείξει η ΝΔ είναι αυτό που οδήγησε στη χρεοκοπία

«Έχουμε κάνει λάθη, στο θέμα των μετατάξεων θα μπορούσαμε μετά τις εκλογές να προχωρήσουμε»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
6:23
13/06/2019
Βούτσης: Το δείγμα γραφής που έχει δείξει η ΝΔ είναι αυτό που οδήγησε στη χρεοκοπία
24
loading

«Τα διλήμματα που τίθενται στις εθνικές εκλογές είναι σταυρικά και τα ζητήματα που διακυβεύονται κορυφαία», ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό KONTRA, το βράδυ της Τετάρτης.

Τα διλήμματα

«Οι εξαγγελίες που έγιναν από τον πρωθυπουργό, είναι πάνω σε ένα καθαρό οικονομικό έδαφος, και μπορούν να υλοποιηθούν, υπέρ των αδυνάμων, με ταξική μεροληψία. Το πρόγραμμα μας απαντά στο κρίσιμο ζήτημα της εργασίας. Από την άλλη, το σχέδιο του νεοφιλελεύθερου μπλοκ έχει τεθεί με ωμή ειλικρίνεια», ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής.

«Οι ευρωεκλογές έδωσαν τη δυνατότητα στον κόσμο να στείλει συγκεκριμένα μηνύματα. Ακόμα και το σήμα της αποχής, είναι ένα σήμα πολιτικό. Αυτά τα μηνύματα τα πήραμε και πιστεύω ότι το πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον πρωθυπουργό, είναι ένα πρόγραμμα που απαντά σε πολύ μεγάλο βαθμό στο κρίσιμο ζήτημα της εργασίας. Εκεί είναι και η μεγάλη σύγκρουση με τον κ. Μητσοτάκη. Το 1 προς 5 και το 1 προς 1 για τις προσλήψεις στο δημόσιο, ο κατώτερος μισθός, τα δημόσια νοσοκομεία είναι τα πεδία μεγάλων συγκρούσεων με το πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη», είπε ο Νίκος Βούτσης και πρόσθεσε: «Έχουν τεθεί κορυφαία ζητήματα. Δεν μπορεί να νοσοκομεία και τα υπουργεία μας να δοθούν σε ΣΔΙΤ. Αυτά έχουν τεθεί, και μάλιστα με ωμή ειλικρίνεια, από την πλευρά του νεοφιλελεύθερου μπλοκ. Τα δύο προγράμματα είναι απολύτως διαφορετικά. Θέλουν συμπράξεις με τους ιδιώτες, στα νοσοκομεία. Το πρόγραμμα που παρουσίασε ο κ. Μητσοτάκης είναι προκλητικό, και στο 1 προς 5. Είναι εγκληματικό να παραμείνει το 1 προς 5. Δεν το ζητούν ούτε οι δανειστές να γερνάει το δημόσιο, να είναι έξω νέες τεχνολογίες και έξω από νέο προσωπικό. Θέλει να δοθούν φιλέτα από το δημόσιο σε ιδιώτες».

Οι μετατάξεις

Ο Νίκος Βούτσης σχολίασε και τις καταγγελίες της ΝΔ ότι η κυβέρνηση επιδίδεται σε βροχή ρουσφετιών, ενόψει εκλογών. «Ο κ. Μητσοτάκης, πριν φύγει από το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, άλλαξε όλους τους γενικούς διευθυντές και διευθυντές. Επειδή τώρα γίνεται μια συζήτηση περί ρουσφετιών, σας το λέω ευθύτατα, δουλέψαμε με αυτούς που είχε βάλει ο κ. Μητσοτάκης. Τους άλλαξε όλους πριν φύγει με το δίκαιο του υπουργού. Λοιπόν μην ακούω κορώνες από την πλευρά που έχει δώσει δείγμα γραφής σε σχέση με τα εργασιακά , τη δημόσια διοίκηση. Είναι το δείγμα που οδήγησε στη χρεοκοπία», είπε ο κ. Βούτσης και επανέλαβε ότι δεν έχουν γίνει προσλήψεις μονίμου προσωπικού επί θητείας του στη Βουλή, ότι εντάχθηκαν στο προσωπικό οι καθαρίστριες που ως τότε απασχολούνταν μέσω εργολαβιών, και εντάχθηκαν στο προσωπικό και οι ειδικοί φρουροί, οι οποίοι επί 12 χρόνια εργάζονται κάτω από ένα θολό καθεστώς.

«Κάναμε κρίσεις του προσωπικού, σε όλα τα επίπεδα, με αξιοκρατία. Είναι ψευδή όσα λέγονται για τους μετακλητούς. Η κ. Ξενογιαννακόπουλου έχει δώσει αναλυτικά στοιχεία για τους μετακλητούς στο δημόσιο», είπε ο πρόεδρος της Βουλής και υπογράμμισε ότι και κατά την υπουργική του θητεία και κατά τη θητεία του ως πρόεδρος της Βουλής, στο γραφείο του στη Βουλή, το προσωπικό ήταν το 1/3 και σε υπαλλήλους και σε κόστος, σε σχέση με το παρελθόν. Είπε επίσης ότι «η Βουλή δεν έχει πληρώσει ούτε ένα λίτρο πετρέλαιο ή βενζίνη για τα αυτοκίνητα που μετακινείται ενώ επιλογή του ήταν να μην έχει ούτε διευθυντή στο γραφείο του».

Ο πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε και στο ζήτημα των μετατάξεων. «Έχουμε κάνει λάθη, στο θέμα των μετατάξεων θα μπορούσαμε μετά τις εκλογές να προχωρήσουμε. Η διαδικασία απαιτεί 2,5 μήνες. Όταν δίνονται εξηγήσεις, επί της ουσίας, η κοινωνία μπορεί να κατανοήσει. Από κοινού σταματήσαμε με τον πρωθυπουργό τις μετατάξεις για τις οποίες δεν είχε ακόμη εκδοθεί ΦΕΚ. Αλλά αυτές οι μετατάξεις που πάγωσαν σήμερα, θα ολοκληρωθούν, κατά νόμο και υποχρέωση μετά τις εκλογές», είπε ο Νίκος Βούτσης.

«Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ έχουν δοκιμαστεί και αποτιμηθεί πολιτικά και ιστορικά. Τα δύο μνημόνια και ιδίως το πρώτο με το οποίο ζητήθηκε μια τερατώδης προσαρμογή, δεκάδων δισ. που οδήγησε σε μείωση 25% του ΑΕΠ, έδειξαν πως δεν διαπραγματεύτηκαν. Εμείς κρατήσαμε την κοινωνία όρθια και σήμερα πλέον έχουμε βγει από το πρόγραμμα και έχουμε δημιουργήσει έναν καθαρό διάδρομο λόγω της αναδιάρθρωσης του χρέους», είπε ο πρόεδρος της Βουλής.

Ο Νίκος Βούτσης ρωτήθηκε και για τον κ. Κοτζιά. «Τιμώ την προσφορά και τη συνεργασία και κυρίως την κορυφαία επίδοση του Νίκου Κοτζιά στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής, για τη σταθεροποίηση στην περιοχή, για τις προσπάθειες του σε διεθνές επίπεδο και κυρίως για την Συμφωνία των Πρεσπών. Πιστεύω ότι στρατηγικά, ο χώρος της ομάδας γύρω από το ‘Πράττω' δεν θα αποκλίνει και δεν θα χαθούν στο δρόμο. Πιθανώς υπήρξαν παρεξηγήσεις, προφανώς υπήρξαν προβλήματα, προβληματισμοί. Είναι σαφές ότι ο κ. Κοτζιάς στηρίχθηκε από την κυβέρνηση και από τον πρωθυπουργό, ως προς τις επιθέσεις που είχε δεχθεί», είπε ο πρόεδρος της Βουλής.

Για τον Γιάνη Βαρουφάκη και την επικριτική του στάση απέναντι στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος της Βουλής σχολίασε πως όσα δηλώνει είναι σε απόσταση από την ιστορία. «Ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε ότι είναι ανοιχτός και προς τη ΝΔ και προς τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να αισθάνεται ποιο είναι το διακύβευμα ανάμεσα στα δύο προγράμματα, αυτή τη στιγμή», είπε ο πρόεδρος της Βουλής σημειώνοντας ότι κάποια στιγμή ο κ. Βαρουφάκης πρέπει να κάνει και την αυτοκριτική του. «Μιλάω για το πολιτικό σχέδιο να βρεθεί η χώρα εκτός ευρώ. Ο κ. Βαρουφάκης ήξερε το σχέδιο Σόιμπλε και ο ίδιος προσχώρησε στην άποψη ότι θα έπρεπε να πάμε στα χαρτάκια, δηλαδή, στις εσωτερικές πληρωμές με ένα δεύτερο νόμισμα. Το ό,τι παρέμεινε ο κ. Βαρουφάκης σε αυτή την άποψη και κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί κάνανε τον επώδυνο συμβιβασμό, δείχνει μια απόσταση από την ιστορία», είπε ο πρόεδρος της Βουλής και πρόσθεσε:

«Βεβαίως ο Γιάνης Βαρουφάκης εκ μέρους της κυβέρνησής μας πήγαινε στις διαπραγματεύσεις. Πλην όμως όταν οριοθετήθηκε το διακύβευμα, δηλαδή ή θα μείνει η χώρα μέσα ή θα βγει εκτός, και φάνηκε το σχέδιο Σόιμπλε που είχε μαζί του 8 έως 10 χώρες, οι οποίες ήθελαν για τιμωρητικούς λόγους και για λόγους υποδειγματικούς προς τις μεγάλες οικονομίες να βρεθεί η χώρα απέξω με μια τρύπα 60 δισ. έως 70 δισ., όταν φάνηκε απολύτως ποιο ήταν το σχέδιο και μπήκαν τα χοντρά διλήμματα, το ό,τι ο Γιάνης Βαρουφάκης επέμενε ότι θα μπορούσε η χώρα να περάσει σε μια ιδιότυπη έξοδο από το ευρώ, είναι κορυφαίο λάθος. Δεν είχε ποτέ ο κ. Τσίπρας αυτή την άποψη ούτε και εμείς».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

24
σχόλια
 1. avatar tboni2

  Καπελααααααα. Μια ρετσίνα και μια μερίδα σουβλάκια στο τριααα...

 2. avatar Sotiris

  Δύο κουβέντες θα σου πω, πατέρα του κολλητού φίλου του Κουφοντίνα και δεν θα ξαναεπανέλθω σ' εσένα γιατί κάπου είναι και πλήρη υποτίμηση να ασχολείται κανείς μαζί σας.
  (α) γιατί τόσα χρόνια δεν κάνατε εξεταστική να δούμε γιατί σκλαβώσατε τους Έλληνες και την πατρίδα τους για τα επόμενα 60 τουλάχιστον χρόνια και
  (β) έχει μεγάλη διαφορά να κλέβεις πλούσιους από το να κλέβεις απελπισμένους, φτωχοποιημένους και σε νεόπτωχους να πίνεις και την τελευταία ρανίδα του όποιου αίματός τους.
  Είστε Ανθέλληνες φθονεροί και δεν αγαπάτε ούτε τον εαυτό σας ! ! !

 3. avatar ΛΑΝΤΖΕΡΗΣ

  ΤΑΒΕΡΝΙΑΡΗ, ΜΙΛΑΣ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ
  ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ.....
  ΟΣΟ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΕΙΧΑΤΕ ΤΟ ΞΟΔΕΨΑΤΕ......

 4. avatar ανόητε

  86 δις € επιπλέον χρέος κόστισε η περίοδος μπαρουφάκη
  κόψε τις χοντράδες και μάζεψε τον βουτσογιό και την βουτσομάνα

 5. avatar εσυ δεν εισαι προεδρος

  εισαι κομματοσκυλος του συριζα......οσοι καταντησαν την ερτ συριζοκαναλο...να τιμωρηθουν.......οχι αλλα χαρατσια....πολακη μας ηπιες το αιμα....δωρα σε φαρμακοβιομηχανους...αυξησεις στα φαρμακα 2 φορες....και σημερα αλλο χαρατσι με τα διαγνωστικα κεντρα....μου κρατας 100 ε καθε μηνα και ασφαλεια δεν εχω......

 6. avatar gkagkarin.blogspot.com

  Στην πραγματικότητα, όλοι χρησιμοποιούν το ίδιο σκονάκι...

  Το σκονάκι των απαιτήσεων και των «θέλω» των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, του κεφαλαίου, όπως είναι αποτυπωμένα στις κατευθύνσεις της ΕΕ, στις μνημονιακές δεσμεύσεις, στα διάφορα σχέδια για μεγάλα κέρδη, στα «αιτήματα» των εργοδοτικών ενώσεων και επιμελητηρίων κ.ά. Οι «λύσεις» για να υπηρετηθούν αυτά τα σχέδια γνωστές και δοκιμασμένες και στην Ελλάδα, στην ΕΕ και αλλού: Εργασιακός μεσαίωνας, φορολεηλασία στον λαό, περικοπές δαπανών κ.λπ.

  Ολοι, λοιπόν, «αντιγράφουν» από το «μεγάλο πρόγραμμα». Το πρόγραμμα που άλλωστε ήδη εφαρμόζουν, αφού μιλάνε οι πράξεις τους. Μαζί ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο και τους εκατοντάδες εφαρμοστικούς νόμους, που οι συνέπειές τους για τα λαϊκά στρώματα επεκτείνονται σε βάθος δεκαετιών, μαζί δεσμεύονται ότι πάνω σε αυτά τα «κεκτημένα» θα χτίσουν.

  Ολο, λοιπόν, και πιο ανεπαίσθητες και όλο και περισσότερο στα δευτερεύοντα είναι οι παραλλαγές του ίδιου αντιλαϊκού σχεδίου που παρουσιάζουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, γιατί τα περιθώρια ελιγμών και διαφοροποιήσεων δεν είναι μεγάλα.
  ....
  https://gkagkarin.blogspot.com/2019/06/blog-post_60.html

 7. avatar βουτση καμε δηλωση…..τρεξεεεεε

  η νεα δημοκτατια πηγε για πιπι της.....βγαλε ειδηση...πες κατι....καλεσε μπαξεβανη αρβανιτη γιαννουλη νοκολαιδη.....καψωχα ....κοτρωτσο......μπερζανη......καλεσε σε βοηθεια......πρεπει να βρειτε κατι.......

 8. avatar Ιέραξ

  Από εκτεταμένη προβολή των λεγομένων των αχρηστερών σφυριζαίων αλλο τίποτα το Newsbeast. Άντε προλάβετε ότι οικονομήσετε πριν τις 7 Ιουλίου.

 9. avatar 123456

  μα το ξέρεις ρε ρουβικωνοπατέρα οτι μετά τις εκλογές ΔΕΝ θα μπορούσατε... χαχαχα λίγο ακόμα θα σας βλέπουμε για αυτό γελάμε

  1. avatar Mad

   Γέλα τώρα, ελπίζω να μην κλαίς μετά.
   Το πρόγραμμα ΝΔ θα περάσει από την καμπούρα μου και σου.
   Δεν θα το πληρώσουν οι ένοικοι των βορείων προαστείων.
   ΕΣΥ θα το λουστείς.
   Πρόσεξε !!

 10. avatar Αρτεμιδωρος

  Μετα τα όσα εχεται προκαλέσει στην δικαιοσύνη με τις ραδιουργιες σας για να καλυψετε τα ψέματα και τα παραμύθια που σπειρατε στο λαό με πιο ηθικό ανάστημα κάνετε νουθεσιες στο λαό που ταλαιπωρίται εδώ και 5χρόνια αλλά το μέλι ???? της εξουσίας σας έχει κάνει αλλαζονες και δεν δισταζετε μπροστά σε τίποτα ο σκοπός αγιαζει τα μέσα ???? είπαμε αριστεροι λέτε ότι είστε όχι κορόιδα

  1. avatar Mad

   "στο λαό που ταλαιπωρίται εδώ και 5χρόνια", φίλε μου έχεις όντως πολύ κοντή μνήμη.
   Η μήπως πλησιάζει το αλτζχάημερ.
   Λυπήσου μας.

   1. avatar @Mad..

    ...φτάνει, το καταλάβαμε! Αλλά δεν θα σας ψηφίσουμε.

    1. avatar Mad

     Η πολιτική σου ανάλυση με αφήνει άφωνο, όπως και άλλες φορές.
     Αν δεν έχεις κάτι άξιο λόγου να πείς, μήπως καλύτερα να μην ξεφυτρώνεις σαν τον μαϊντανό;
     Απλώς, λέω μια άποψη.
     Αν πάλι έχεις άλλου είδους ....πρόβλημα, ε, τότε δεν είσαι της ειδικότητας μου, γράφε !

 11. avatar Ταβερνιάρη άσε την πολιτικη κριτικη

  Και πιάσε έναν πατσά ψιλοκομμενο

 12. avatar βουτσοπαιδο βουτσοπατερας…..εκαναν το κουφοντινα αρχηγο κομματος…..μπορει να τον κατεβασουν και σε εκλογες….

  παλι η νδ ????κοιμασαι????ελλαδα απο το 15-19...δεν υπαρχει?????ποτε θα βαλετε την καψωχοκεφαλα σας να κανει κριτικη στα εργα και τις ημερες σας??ποτε θα δειτε τα χαλια σας?????

 13. avatar Λουκάνικος

  Τα λάθη πληρώνονται πρόεδρα.
  Δεν είστε παιδιά δημοτικού, που αθωώνονται μετά την ομολογία τους.
  Άντε, που πάτε να μου βγάλετε και ήρωα τον Τουταγχαμόν επειδή ήταν -και καλά- ειλικρινής...

 14. avatar γιάννης λύρας

  Θα κάνω εμετό με τας ανακοινώσεις και τας φάτσας που κυκλοφορούν κι οπλοφορούν....

 15. avatar Te

  Ρε μπαρμπα μας κοροιδευεις? Χθες τις έκανες τις μεταταξεις. Δεν το ήξερες ότι ήταν λάθος? Σήμερα το κατάλαβες? Γιατί κρατήσετε την βουλη ανοιχτή για μια εβδομάδα μήπως για να κάνετε τις μεταταξεις έτσι ώστε να έχετε δικούς σας ανθρώπους. Και τώρα που το θέμα βγήκε στην επιφάνεια μας λες ότι ήταν λάθος. Για πόσο λαλακες μας περνάς?

 16. avatar ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ ΜΕΡΟΣ 2ον

  Ρε, μια φορά να μιλήσουν και να μην πουν ασυναρτησίες κι αρλούμπες! ΜΙΑ ΦΟΡΑ, ΡΕ!

  1. avatar Mad

   Ε, τότε τρώγε σανό από τους ομοίους σου.
   Εμείς τουλάχιστον λέμε και συγγνώμη, εσείς καταστρέψατε τη χώρα επι τόσες δεκαετίες και είστε και υπερήφανοι.
   Τι να κάνουμε, είμαστε καλύτεροι.

   1. avatar ΠΡΟΔΟΤΗΣ

    Για ποιο πραγμα ζητήσατε συγνώμη? Αφου ενημερώθηκε ο Τσίπρας, τις εκοψε για 24 ωρες και συνεχισαν κανονικότατα!
    Για το Ματθ, ζητησε συγνώμη?
    Για την..... περήφανη διαπραγματευση που στιιχισε τουλαχιστον 80 δις, ζητησε συγνώμη?
    Για το ΟΧΙ που το έκανε Ναι?
    Γθα το Μακεδονικό που εγραψε τον λαο, ζητησε συγνωμη?
    Για τον διχασμό? Για το ανοιγμα των συνόρων, ζητησε συγνώμη?

 17. avatar advouk7

  Πίσω στη Μονοπολη εσυ

 18. avatar iojik

  Η νδ και το πασοκ μας χρεοκόπησαν επειδή κυβέρνησαν κρατιστικά. Σαν συριζα πριν τον συριζα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει