Περιοδεία στην Αρχαία Ολυμπία πραγματοποίησε σήμερα ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, ο οποίος επισκέφθηκε την Παλαίστρα στον αρχαιολογικό χώρο και αναφέρθηκε στο θέμα που έχει προκύψει με το αγώνισμα της πάλης.

«Θα πρέπει να καταλάβουν ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν είναι αγώνες για τους σπόνσορες. Είναι Ολυμπιακοί Αγώνες για το Ολυμπιακό πνεύμα που γεννήθηκε εδώ και πρέπει να υπάρχει απόλυτος σεβασμός. Για αυτό το λόγο πιστεύουμε ότι ίσως ήρθε η ώρα να πούμε ξεκάθαρα ότι αν αποφασίσουν να αφαιρέσουν την πάλη από τα Ολυμπιακά αθλήματα, δεν υπάρχει λόγος να παίρνουν και τη Φλόγα από την Αρχαία Ολυμπία» είπε.

Ο Πάνος Καμμένος συναντήθηκε με το δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας, Ευθύμιο Κοτζιά, και αφού άκουσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή, του ανέφερε ότι η Ολυμπία θα πρέπει να εκμεταλλευθεί το όνομά της έτσι ώστε να προσελκύσει ακόμα μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών και να καταστεί το κέντρο της οικουμένης, αφού είναι μια παγκόσμια πόλη.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων πριν μεταβεί στην Αρχαία Ολυμπία επισκέφθηκε, επιπλέον, την ένωση αγροτικών συνεταιρισμών Ηλείας – Ολυμπίας, όπου είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΑΣ, Γεράσιμο Καλλιμώρο, μέλη της ΕΑΣ και αγροτικών συνεταιρισμών με τους οποίους συζήτησε τα προβλήματα των αγροτών.

Όπως τόνισε, τα προβλήματα των αγροτών της Ηλείας μοιάζουν με τα προβλήματα όλης της Ελλάδας και πρόσθεσε ότι «η κατάσταση είναι τραγική, οι καλλιεργητές δυσκολεύονται και στην Ηλεία να έχουν τις πρώτες ύλες σε λιπάσματα και αγροεφόδια».