Για προσπάθεια χειραγώγησης της δικαιοσύνης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ο Βασίλης Κικίλιας. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο τομεάρχης ‘Αμυνας της ΝΔ τόνισε πως «όταν ο πρωθυπουργός της χώρας αποφασίζει με διάγγελμα να παραδεχτεί ότι έχει απολέσει την εμπιστοσύνη του λαού και οδηγεί τη χώρα σε εκλογές, είναι προφανές σε όλους ότι υπάρχει πολύ σοβαρό θέμα, αν ορίσει τους δικαστές εντός της προεκλογικής περιόδου» και κάλεσε τον πρωθυπουργό να δώσει εξηγήσεις.

«Στην κοινή λογική είναι εμφανές ότι θέλει να ελέγξει τη Δικαιοσύνη. Αν η κυβέρνηση χειραγωγεί τη Δικαιοσύνη, επιχειρώντας να ορίσει τους ανώτατους δικαστές λίγο πριν από το πολιτικό της τέλος, τότε ο απλός πολίτης τι έχει να περιμένει από τη Δικαιοσύνη; Τι να περιμένουν οι συμπολίτες μας που ψάχνουν να βρουν το δίκιο τους, περιμένοντας μήνες και χρόνια να δικαστούν οι υποθέσεις τους; Το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ορίσει επί πέντε μήνες προέδρους του Συμβουλίου Επικρατείας και του Ελεγκτικού Συνεδρίου, έτσι ώστε να μείνει ως μοναδική κεφαλή της Δικαιοσύνης η κ. Θάνου και εκ του Συντάγματος να γίνει υπηρεσιακή πρωθυπουργός και ακολούθως σύμβουλος του κ. Τσίπρα» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενους στον στόχο της ΝΔ στις εκλογές, ο κ. Κικίλιας είπε ότι αυτός δεν έχει να κάνει με τους αριθμούς, αλλά με την ουσία.

«Θέλουμε να εξηγήσουμε καθαρά και οριζόντια σε όλους τους πολίτες τι έχουν να περιμένουν από εμάς την επόμενη μέρα, αν μας τιμήσουν με την ψήφο τους. Πάση θυσία μείωση της φορολογίας, ένα εμπροσθοβαρές πρόγραμμα επενδύσεων που θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, τάξη και ασφάλεια στις γειτονιές μας και πάταξη της ανομίας, της αναρχίας και της ασυδοσίας και έναν σύγχρονο πατριωτισμό για τα εθνικά μας θέματα. Αυτά τα απλά και αυτονόητα διαλύθηκαν στα 4,5 χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ και είναι ζητούμενα για την ανόρθωση της μεσαίας τάξης και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Λέμε στους συμπολίτες μας αυτά τα λίγα, έτσι ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε ακόμα περισσότερα και να εργαστούμε για να ξαναφτιάξει η σχέση πολιτών-πολιτικών που χάθηκε στα χρόνια της κρίσης» τόνισε ο κ. Βασίλης Κικίλιας σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για πιθανές μετεκλογικές συνεργασίες είπε πως κατ’ αρχήν υπάρχουν καίρια θέματα που πρέπει μετεκλογικά να ρυθμιστούν, όπως η αλλαγή του εκλογικού νόμου και η κατάργηση της απλής αναλογικής για να υπάρχει στη χώρα κυβερνησιμότητα και σταθερότητα.

«Μετά τις εκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πει ότι θα επιδιώξει τη μέγιστη δυνατή συναίνεση και τις συνεργασίες με τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου. Μέχρι την ημέρα των εκλογών θα παλεύουμε για τη νίκη με το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό» δήλωσε ο κ. Κικίλιας.