Η γεωργία ήταν και μπορεί να ξαναγίνει πυλώνας ανάπτυξης, τόνισε στη Βουλή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιος Τσαυτάρης, επισημαίνοντας πως σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία μπορεί να ξαναγίνει γρήγορος πυλώνας ανάπτυξης.

«Όποιος καταπιάνεται με τη γεωργία και μπορεί να εξασφαλίσει τα αγαθά για την ανθρωπότητα πρέπει το μέλλον του να είναι λαμπρό και είναι», τόνισε χαρακτηριστικά, αλλά προσέθεσε πως η συνεννόηση απαιτεί ορισμένες βασικές προϋποθέσεις: βούληση, ακεραιότητα της πληροφορίας και ακριβή δεδομένα.

«Δεν μπορεί να καταστροφολογούμε και να λέμε ανακρίβειες», σημείωσε, ενώ, απευθυνόμενος προς τον κ. Τσίπρα, διερωτήθηκε «πότε, κύριε αρχηγέ της αντιπολίτευσης, σπέρνουν τα χωράφια που λέτε ότι τα εγκαταλείπουν λόγω κόστους» για να απαντήσει ταυτοχρόνως ότι «δεν υπάρχει κανένας γεωργός που αφήνει άσπαρτα τα χωράφια και δεν θα μείνει ούτε σπιθαμή ακαλλιέργητης γης».

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αφού αναφέρθηκε στους πολλούς τομείς στους οποίους η χώρα μας πρωτοπορεί, τόνισε πως ο πρωτογενής είναι ο τομέας του μέλλοντος.

Σημείωσε, ακόμη, ότι δεν υπάρχει συρρίκνωση των δυνατοτήτων της νέας ΚΑΠ όπως ακούστηκε και δεν υπάρχει μείωση κονδυλίων κατά 30%. «Τα εργαλεία αυτά αν θέλουμε να τα χρησιμοποιήσουμε ως εργαλεία ανάπτυξης είναι εκεί, είναι μια μεγάλη ευκαιρία να πιάσουν τόπο και μια μεγάλη ευκαιρία να κάνουμε πραγματικά τη γεωργία πυλώνα ανάπτυξης του τόπου» κατέληξε ο κ. Τσαυτάρης.