Την ικανοποίησή του για τη μεγάλη συμμετοχή στη διαδικασία ανάδειξης συνέδρων για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, συμμετοχή που έφτασε στις 113.000, εξέφρασε ο επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος.

«Είναι μήνυμα αισιοδοξίας και μεγάλης ευθύνης, μήνυμα ελπίδας και προοπτικής», τόνισε ο κ. Παναγιωτακόπουλος, προσθέτοντας πως «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και παραμένει όρθιο, παρά τις προσπάθειες να αλλάξει, να μικρύνει και να μετατραπεί σε ένα μικρό και συμβιβασμένο δεξιόστροφο κόμμα».

Ιδιαίτερη μνεία έκανε στη συμμετοχή νέων ανθρώπων που, όπως είπε, δείχνουν την ανησυχία και την αγωνία τους για το μέλλον και πρόσθεσε ότι στο συνέδριο πρέπει να συζητηθούν όλα τα πολιτικά ζητήματα, που «θα οδηγήσουν το ΠΑΣΟΚ και πάλι στον προοδευτικό χάρτη της χώρας».

Ανέφερε, επίσης, ότι «το ΠΑΣΟΚ απέδειξε ότι μπορεί να ξαναγίνει το Κίνημα της αλλαγής και της ανατροπής αρκεί να ταυτίσει τις αγωνίες και τις αναζητήσεις του με αυτές της κοινωνίας και να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να ταυτίζεται με τη συντήρηση στη χώρα».