Σφοδρή και καυστική κριτική κατά του Γιώργου Παπανδρέου εξαπολύει το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο Fox News, αποδοκιμάζοντας τις νέες δραστηριότητες του πρώην πρωθυπουργού.

Στρέφεται δε, κατά του «School of International and Public Affairs», του Πανεπιστημίου Κολούμπια, που έφερε τον Γιώργο Παπανδρέου, «να διδάξει τους φοιτητές πώς να διαχειριστούν την οικονομική κρίση».

Με τον τίτλο: «Ελληνική τραγωδία – Πρώην Έλληνας πρωθυπουργός θα διδάξει για την διαχείριση της οικονομικής κρίσης», το τηλεοπτικό δίκτυο σχολιάζει πως «ο Γιώργος Παπανδρέου, ο πρώην σοσιαλιστής πρωθυπουργός που ήταν στο τιμόνι της Ελλάδας «όταν τσακίστηκε στα βράχια της δημοσιονομικής καταστροφής, βρήκε δουλειά, στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, για να διδάξει, διαχείριση μίας οικονομικής κρίσης».

Και προσθέτει: «Το Κολούμπια ανακοίνωσε με πανηγυρικό τρόπο την έλευση του Γιώργου Παπανδρέου, χαρακτηρίζοντας, μάλιστα, την Ελλάδα ως ένα “ζωντανό εργαστήριο παγκόσμιων προκλήσεων”».

Το Fox News φιλοξενεί δηλώσεις του Matthew Melchiorre, ειδικού σε θέματα ευρωπαϊκών οικονομικών υποθέσεων στο Ινστιτούτου Ανταγωνιστικής Επιχειρηματικότητας, ο οποίος υποστηρίζει πως «είναι θετικό το γεγονός ότι οι φοιτητές θα λάβουν γνώση από πρώτο χέρι».

Επισημαίνει, βέβαια, ότι «οι υποσχέσεις του κόμματός του προς τον ελληνικό λαό έχουν τώρα επιπτώσεις. Ο κ. Παπανδρέου εμπλέκεται άμεσα στη δημιουργία όλων των προβλημάτων».

Σύμφωνα με τον Desmond Lachman του think tank American Enterprise Institute, για το Κολούμπια ο Παπανδρέου είναι περισσότερο ένα τρόπαιο πάρα ένας διδάσκαλος. «Αντί να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση και να διορθώσει τα οικονομικά της χώρας του, ο Παπανδρέου συνέχισε να ασκεί τις ίδιες πολιτικές μέχρι που η κρίση χρέους στην Ελλάδα έγινε το πρόβλημα ολόκληρης της Ευρώπης», σημειώνει.